Back To School (at the age of 30 years YOUNG)

I am officially a student (again!). Enrolled with the oldest, prestigious, (and paling mahal jugak compared to others IPTAs) university in Malaysia. The university which I have been dreaming nak jejak kaki and tinggalkan my prints (ada orang kata, dengan tabur baja/berak bermaksud dah tinggal jejak ha!).

Walaupun terkilan tak dapat sambung ke Sheffield (due to no more MARA Scholarship), tapi gua tahu semuanya ada hikmah di sebalik tiap kejadian. Allah kan Maha Pengasih dan Maha Penyayang.

Mak dah lama tanya, bila nak sambung ke peringkat Masters Degree? Bila dapat offer dari UK, mulalah dia berbelah-bahagi takmo kasik gua pegi. Bila jadik cenggini, lagilah beliau senang hati. Doa seorang ibu, barangkali.

After almost 8 years tinggalkan jaman persekolahan, perasan nebes tu membuak-buak. Sebab gua takde basic/background langsung dalam bidang ni. Kerja pun langsung tak sangkut paut. Cuma berbekalkan niat menuntut ilmu.

Minggu lepas ada briefing untuk Postgraduate dan briefing fakulti. Baru briefing dah punya ketaq lutuit. It’s not going to be easy, for sure. Kelas takde beda dengan full-time sebab sekolah gua tak recognize part-time student. Makanya, kelas semua bermula dari jam 4PM, weekdays. Pandai-pandailah adjust dan manage masa. Belum lagik cerita viva voce. Insya-Allah. Moga semuanya dipermudahkan.

Gambar rasmi untuk kad pelajar; tie/pin/sweater Gryffindor. Mihmihmih. Birthmark: round face. Tapi Nyonya cakap, beruntunglah dengan muka bolat dan tembam sebab tak nampak cengkung dan tua.

Ceh. I still envy your muka kuruih, Nyonya! Not to mention badan hang pipih, nak banding dengan ako yang bukan takat muka boolat tapi badanpun sama.

Adik Manis Yuulina bilang, nanti hari konvo jangan dibuat gila pula pakai Hogwarts robe. Mau kena sumpah.

Buy you just gave me and idea! Hahahahaha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s