I hate the fact that..

1.  I have so many things to tell, to share, to story de morie but heck asik jadik tahik sebagai end product. Sumpah gua nak tulis panjang lebar kat sini sebab kau perlu tahu kenapa, apa, bagaimana, siapa, & bila terjadinya segala peristiwa tersebut. Because why? –HARI INI DALAM SEJARAH. Well, don’t deny that kau datang sini sebab nak tau apa jadik dan kejadian yang berlaku dalam hidup gua kan?

2.  I am being so generous today. Will spill it out A BIT. LOL! Menulis dalam anekdot begini lebih senang sebab no.1 dan no. seterusnya tak perlu ada kesinambungan.

3.  I changed my lipstick colour. I went from to nude/natural colour to hot red. Merah makngah!

4.  Setahun paling kurang 2 batang Dior Addict Extreme gua beli. Tiap kali beli, kompom harga akan naik RM2. Mula-mula RM98 sebatang, kemudian RM100, dan sekarang RM102. Diorific pulak RM110. GST dah berkuatkuasa nanti harga naik lagi. Gua jelly dengan kaum Adam yang tak perlu beli make-up, barangan penjagaan kulit/muka dan yang sewaktu dengannya. Even jellier(?) dengan kaum Hawa yang langsung tak perlukan apa-apa jenis tepekan di muka.

5.  LASIK journey still pending, eh? Mukadimah dan sekapur sireh pun belom tulis lagik! It’s a looooooong and the journey continues (till today). Tapi dari hati nurani yang ikhlas dan suci ini mengatakan bahawasanya, adalah bagus kalau dapat dikongsikan dengan orang yang meng-google pasal LASIK di internet. Sebab sebelum ni pun gua mencari-cari informasi yang boleh dijadikan panduan sebelum betul-betul berkeputusan nekad membenarkan kornea gua dibelah-belah. Sounds scary, eh?

6.  Stockholm travelling experience? Dang! Pergi ke sana May 2014 (pertengahan musim bunga), tapi dah penghujung musim sejuk 2015 pun masih tak mampoooo dah menulis lagi tentang Stockholm. Kan dah kata, perasaan teruja nak tulis segala benda pasal travelling ni musti akan tergendala dengan kadar kesibukan kerja dan kepenatan yang melampaui luar petala. BUT IT’S STOCKHOLMMMMMMMMMM!! Bak kata teman yang turut ke sana bersama-sama, “JARANG ANAK MELAYU SAMPAI KE SINI (STOCKHOLM).” *smirk*

7.  I am cleaning up my bookshelves. Yeap, MY BOOKSHELVES. Gua nak let-go novel Melayu yang dah gua baca, juga novel Inggeris. Tapi kuantiti novel Melayu lebih banyak akan dilelong dengan harga timbang kati. Nanti gua tepek kat sini.

8.  56KG bebeh! 56KG dengan 157CM! Ingat senang badak berendam ni nak maintain berat badan 56KG dari 62KG tu sejak akhir-akhir ni? Motivasi gua untuk jangkamasa pendek ni adalah supaya dapat memakai winter coat dengan kachak bergaya. Motivasi gua untuk jangkasamasa sederhana panjang adalah supaya pakai baju tiada bonjolan-bonjolan dan lipatan-lipatan. Motivasi gau untuk jangkamasa panjang adalah sibuklah kau kalau gua gemok pun?! GEMOK BOLEH KURUS, HODOH TAK BOLEH BUAT APA! HAHAHAHAHAHAHAHA!l

9.  IG retis kat Malaysia ni suka sangat promo macham-macham produk, kan? Gua taulah retis sekalian (bukan semua, tapi kebanyakan) buat IG review bagai, tapi untuk orang yang orthodox macham gua ni rasa rimas. Gua follow bukan sebab nak tengok review punggggggggggggggggggggggggggggggg. Lagi semak dengan yang tinggalkan komen suruh visit IG tu. Oleh yang demikian, marilah kita follow retis luar sahaja yang takdak nak promo-promo produk dan followers tak pulak suruh visit IG depa.

10.  Update iOS tanpa snyc dan back-up terlebih dahulu umpama making love without condom. And now my period is late! Update gua failed, iPhone kena restore. Last back-up was 6/3/2015 dan hari ini adalah 11/3/2015. Moralnya di sini? Lain kali pakai perlindungan.

2 thoughts on “I hate the fact that..

  1. Omaigok!

    I buka-buka blog you dah ada 3 entry baru okayyy! Happy makkk, nok! Hahahah.

    No. 4. I suka MAC, tapi beli banyak-banyak end up akan pakai 2 3 saja. The rest buat penuhkan bag make up. Kalau hari yang I feeling chantek (walhal dah serupa bibik!), I pakai Lip Ice je. I remembered I malas pakai lipstick masa kerja dulu, I calit Lip Ice. Senior perasan chantek sound; ‘gaji mahal-mahal tak mampu beli lipstick, kesiannn’. Mulut longkang.

    No. 6. Sila rajin-rajin kan diri tulis okay Izzie? I nak tengok musim bunga kat Stockholm.

    No. 7. Yes! Lelongggg cepatt, because I wantttttttt! Hahahah.

    No. 8. Ye, lemak-lemak jahat nyata sukar dihapuskan. Tapi, I suka part yang gemok boleh kurus, hodoh tak boleh buat apa tu! Huahuahuahua!

    • Makcikkkkkk!!

      4. Mekap ni paling membencikan sebab kita bukan pakai hari-hari tapi dalam tempoh 2 tahun dah expired. Beli pulak bukan murah, kan?! Hey, tak pakai lipstick mahal bukan sebab tak mampooo nak beli hokey tapi sebab tak mau pakai. Kadang-kadang lip balm ni lagi elok untuk bibir walaupun memang taklah akan berikan warna chantek macham lipstick. Longkah sungguh mulut senior you tu.

      6. Kemalasan mengatasi segala. I coba okay, I coba.

      7. Kalau you tak beli, siappppppppp!!! Hahahaha.

      8.😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s