10

3 Oktober 2004 – 3 Oktober 2014.

10 tahun.

Membesar bersama-sama bagaikan juara.

Membesar bersama-sama.

Membesar.

Ehem *batuk batuk*.

Hai. Berdirinya gua di sini adalah untuk menyampaikan sebuah ucapan khas kepada Mr.K diri sendiri. Terima kasih jua kepada rakan-rakan yang sentiasa memberikan sokongan moral. Klorga, kaum-kerabat, saudara-mara, sepupu-sepapat, tak dilupakan.

.

Tahun Pertama: Wow, dah setahun!

Tahun Kedua: Okay.

Tahun Ketiga: Oh, tiga tahun dah?

Tahun Ke-empat: Lama ye?!

Tahun Ke-lima: 5 TAHUN???!!!

Tahun Ke-enam: SERIUS????!!!

Tahun Ke-tujuh: Bila nak kawen?

Tahun Ke-lapan: Bila nak kawen?

Tahun Ke-sembilan: Bila nak kawen?

Tahun Ke-sepuluh: Bila nak kawen?

.

Tuan punya badan tak kalut mana tapi orang lain pulak yang lebih sudu dari kuahnya. Orang kata begitulah hidup bermasyarakat. Ye dok? Percayalah, kadang-kadang yang menjadi punca tekanan bukan dari pasangan itu sendiri tapi mulut-mulut dan komen-komen dari orang sekeliling.

Ada baiknya kalau lain kali komen aja yang “Syukurlah Malaysia masih aman.”

2 thoughts on “10

  1. Hoihhh awat susah benor aku nak komen siap kena letak nama and email address? Hahahaha. Aku dah la pemalu hiksss.

    Dulu orang selalu jugak sound aku bila nak kawen. Maklumla, berkawan berbelas tahun. Bila aku kawen, yang sound aku tu tak datang pun kenduri bahahahampeh kan?

    Lepas tu pulak, bila dah kawen, sibuk pulak tanya bila nak beranak? Aku macam nak jawab je, mu bila nak mati? Bahaha celupar kan mulut?

    Hikss. Btw, teruskan menulis, biar pun kau rasa merapu. Because someone somewhere merasakan merapu itu yang mereka perlu. Eh, aku la someone tu haha.

    Salam hari ahad. Ok bai.

    • itu standard WordPress yang memerlukan segala mak nenek. gua tidak berdosa!

      aaaaa…gua buat derk je dengan orang yang banyak bunyi ni. sibuk sangat tanya gua bila nak kawen, gua jawab je “esok”. macamkan ler kisah sangat kalau gua kawen ke tidak, hidup gua terumbang-ambing pun tak dikisahkan tetiba nak sibuk pasal kawen. ptuihhhh!!

      eh, marilah kita bersama-sama berjemaah merapu meraban.

      jap jap..faireen eh nama diberi? hik hik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s