Suits

Kau tahu betapa kachaknya lelaki kalau memakai sut? SANGAT KACHAK.

Wanita dengan pencil skirt? SMOKING HOT!

Dan adakah kau tahu betapa kachaknya lelaki kalau pakai tuksedo? TERLALU KACHAK.

Provided kalau lelaki itu sudah sedia kachak dan tinggi.

Lelaki di sebelah kiri berketinggian 184cm. Lelaki di sebelah kanan pula adalah berketinggian 182cm.

Lelaki ini walaupun hanya memakai kasut Converse dengan sut, tetap kelihatan begitu kachak dan bergaya.

Lelaki ini walaupun memakai messenger bag dengan sut, masih tetap kelihatan begitu kachak dan bergaya.

Dan menggoda.

Dan meragut kewarasan minda gua.

Dan membuatkan gua angau serta menambahkan degupan kencang di dada.

Harvey Specter dengan 3-piece suit, briefcase dan Mercedes-Benz dengan pemandu. Dan rambutnya yang kemas itu.

Mike Ross dengan slim suit, slim tie, messenger bag, basikal dan helmet.

Tetapi kalau lelaki kachak tidur di sebelah budak kecik?

SEXAYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!

HIDUNG BERDARAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!

1. Gua rasa nak cubit-cubit budak kecik tu sebab dia adalah terlalu bertuah. Dahlah mak  (Jacinda Barrett) bapak (Gabriel Macht) sangat hot, dapat pulak tidur di sebelah Mr. Adams yang begitu kachak-menawan.

2. Kenyataan di atas menunjukkan bahawasanya memang gua jelly dengan itu budak kecik.

3. Tiap kali melihatkan lelaki kachak bersama-sama budak kecil/bayi, salah satu reaksi sebenar adalah ini..

Aherherher.

Nasihat gua di sini, silalah tengok drama bersiri Suits. Sekarang dah habis musim ke-2. Dan memandangkang musim ke-3 akan bersambung lambat lagi, sempatlah kau nak catch-up. Gua harap, kau takkan jatuh hati dengan karisma Harvey Specter dan kecomelan Mike Ross.

Ya, gua tahu. Patrick J. Adams baru je datang ke Kuala Lumpur. Memang gua diam-diam duduk dalam bilik sambil menghempaskan diri ke atas katil lalu menyembamkan muka ke bantal. Nak-nak pulak dia datang dengan makwe dia. Dapat tau pulak dia berjalan rata di seluruh kota. Dan sangat teruja bila dapat tahu dia boleh makan durian.

suits

Tengok! Style pakai jam pun dah sama dengan kanda. Auww!!

Oh yeah, I am crazy liddat!

Tolong jangan turut sama suka dekat Harvey dan Mike. Nak suka kat Louis, silakan.

.

i.Z.Z.i.e:

Semua gambar diambil dari Google.

14 thoughts on “Suits

    • tak fair u claim macham tu. it’s not that when it is already popular (sedangkan u awal-awal lagi dah tengok before it hits Malaysia), then only ramai nak tengok. like in my case, Naziah Nawawie awal-awal dah sound suruh tengok. Dan Cik Za pun bising-bising, siap kasik episode 1 & 2 just to make sure i cal feel the vibes. cumanya, those episode tersadai dalam folder dan tidak tertengok.

      cheers!

      • u must have read it wrong. hahaha. sila baca dengan nada gumbira, teruja, riang, tawa dan berbunga-bunga.

        i was quite happy that pipel like this show lah. ada lah topik yang nak dibualkan nanti. kalau tak i memendam rasa je hahaha. cuma kalau dengan u, takde point sangat la sebab u tengok jantan2 dalam tu je. hahaha. kesian i punya rachel zane. haha

      • Hello!! I lepppp itu Rachel Zane okeh!! Dengan pencil skirt and blause dia yang nampak lurah dendam tu, bukan Mike Ross aje yang terucap “I love you” bila tengok dia.

        Oh..that reminds me of S02E16! Kohhhh kohhhh kohhhh.

        Eh, panas tetiba! LOL!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s