Blog ranting

Dah lama rasanya gua tak ranting and throwing my tantrums kat dalam belog. Now, behold! I am going to spill my emotions and if you think it is too much for you with the negative aura and all, be my guest to click the “X” button. 

Gua tak tahu apa masalah segelintir manusia sekarang. Seboleh-bolehnya akan coba nak tahu pasal hidup orang lain. Kalau tak dapat maklumat yang dikehendaki dari medium sosial, mulalah sibuk nak bertanya dengan orang sekeliling. Padahal nak tanya kat tuan punya badan boleh sangat. Bukan tak ada nombor telefon, bukan tak ada email, bukan tak ada Facebook. Tapi semua-semua tu digunakan hanya untuk stalk.

Yelah. Seronok perhatikan orang dari jauh. Kemudian bandingkan diri sendiri. Bonus kalau diri lu lebih bagus daripada subjek. Suatu kemenangan kalau ‘kawan’ lu berada di bawah tapak kaki lu.

Ini namanya sakit jiwa.

Gua ingat gua dah cukup stay low dari ruang lingkup sosial mereka. Tapi makin gua stay low, makin membuatkan mereka-mereka ni curious untuk tahu. Atau kata lainnya, busy body. Makin banyak cakap-cakap di belakang.

Ya, memang itulah tempat selayaknya untuk lu. -Belakang.

Belakang gua!

I hate this! I am so f*%$#@% hate this! Gua tak pernah nak sibuk pasal hidup lu, tak kacau hidup lu. Tolong jangan sibuk-sibuk pasal hidup gua.

Dan tolong sikit. Jangan jadikan gua sebagai topik untuk lu bercerita di kedai kopi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s