The name is Grey/Gray

Biasa dengar nama Grey/Gray? Mungkin bagi mereka yang mengambil jurusan perubatan biasa dengan nama Henry Gray, penulis buku The Gray’s Anatomy. Ataupun drama berangkai yang berkisarkan perubatan, serta doktor-doktornya yang kachak iaitu McDreamy dan McSteamy, -Grey’s Anatomi.

Bukan gua nak cakap pasal The Gray Anatomy atau Grey’s Anatomy. Tapi gua nak bercakap pasal nama Grey/Gray.

.

Dorian Gray

Kalau tak sanggup  nak baca novelnya yang merupakan karya Oscar Wilde, bisa aja menonton filemnya yang dibintangi oleh Ben Barnes. Tak kenal? Prince Caspian kenal tak? Kachak bukan? Ya, sangat!

“The film tells the story of the titular character Dorian Gray, an attractive Englishman whose image is captured in an enchanted painting that keeps him from ageing. For every sin he commits, his image in the portrait ages and loses his beauty.”

.

Sasha Grey

Lelaki kalau bilang dia tak kenal dengan Sasha Grey adalah sangat penipu. Sebab? Sasha Grey ni adalah sebaris namanya dengan Maria Ozawa. Ha!

HOI!! JANGAN GOOGLE SIAPA SASHA GREY HOIII!!!

Nama asalnya adalah Marina Ann Hantzis. Tapi ditukar kepada nama komersial, Sasha Grey. Nama Grey digunakan sempena novel Oscar Wilde itu, The Picture of Dorian Gray.

Dia chantek. Tapi.. Tapi.. Tapi itulah.. Ala, itu..

Dolu la.. Dolu. Skang katanya dah bersara.

.

Christian Grey

Ini adalah kegilaan terbaru. Watak utama dalam novel Fifty Shades of Grey. Novel ini asalnya adalah fanfic dari novel terlaris Twilight. Tetapi novel ini bukanlah berkisarkan chenta antara vampire dengan gadis biasa.

NOVEL INI ADALAH LEBIH DARI ITU.. LEBIH!

“The plot traces the relationship between recent college graduate Anastasia Steele and manipulative billionaire Christian Grey. Steele is required by Grey to sign a contract allowing him complete control over her life as well as a non-disclosure agreement, something that he has required from all of his previous submissive.”

Ada yang kata novel ini tak ubah seperti paperback porn. Kerna pencheritaannya memang begitu vivid. Gua masih belom berkesempatan baca. Atau lebih tepat lagi, mengikut perjanjian gua dengan Cik Za bahawasanya gua HANYA boleh baca seandainya kanda terchenta gua Ian Somerhalder yang memegang watak sebagai Christian Grey dalam filem nantinya.

Ya. IAN SOMERHALDER. Kanda Damon Salvatore yang paling gua chentai itu. Sudah tersebar di Twitter yang beliau sendiri menyuarakan hasrat hati untuk memegang watak sebagai Christian Grey. Sampaikan membaca novelnya sahajapun sudah membuatkan kanda Ian sendiri blushing.

Awww..comel! Hik hik hik.

Pada pandangan dinda ini, tiadalah orang lain yang lebih sesuai kerna dinda tahu yang kanda begitu menggoda, begitu nakal, begitu charming, dan sangat sesuai sekali. Walaupun watak ini boleh dikatakan agak ‘sick’ dan ‘very disturbing’ namun bak kata mak tiri Leanne, watak Damon Salvatore jugak lebih kurang begitu. Dalam wataknya yang ‘sick’ dan ‘very disturbing’ itu terselindung ‘soft spot’ yang mampu membuatkan sekalian makhluk hawa swooning bagai nak gila.

Sebagai permulaan kepada sebuah kegilaan, gua tukarkan segalanya kepada nama beliau. Contoh;

Ya. Itulah contact ID dan contact picture yang terbaru untuk Mr.K. Tak salahkan kalau nak rebranding. Tee-hee!

20 thoughts on “The name is Grey/Gray

  1. 1. it’s Dorian Gray. and it’s one of my most favourite movies (the other one is ‘Perfume: the Story of a Murderer’).

    2. i don’t know Sasha Grey, like sasha whoo?? but it’s up to you to believe, but i do tell the truth (x gugel pong anyway). but when u mention miyabi, i get the idea. duhh.

    3. naseb baik bukan vampire lagikkk.

    kbai.

    • 1. i pun suka Dorian Gray. tapi filem ni i agak takut nak tengok sebenarnya. very dark. especially towards the end. belum lagik kira aksi-aksi yang tidak wajar ditonton oleh kanak-kanak yang naive seperti i nih *batuk batuk*.

      2. sekarang you dah tahu siapa itu Sasha Grey. tee-hee! tapi dia chantek lah..betul! cer gugel, cer gugel.

      3. not this time. dah banyak sangat vampire movies/dramas. something for a change, maybe.

      • ish ending dia memang saspen, nak nak masa reveal balik portrait berhantu tu, meremang! haha. and i tengok after midnight kot cerita ne. sorang-sorang some more. (cerita hantu i memang takleh blah, tapi yang jenis camne ok pulak, tak tahu lah ape pasal. LOL)
        .
        maleh nak gugel. tak elok untuk mata i ne. hihihi.

  2. yup. finish book 1 owyeah! grey is sick. very sick. disturbing? I don’t think so. disturbing sebab ropa n kenakalan takde batasan. itu betul. intimidating, yes. very complicated too. kahkahkah! adindaku adik tiri belum baca tp dah angau ke kayangan ye? ni sume slh ian😄 tp ape boleh buat? even before I know about all the riot over him wanting to play Christian TreveLYAN Grey (ye, saje capslock kekeke!), I dah imagine ropa n charisma dia waktu baca book 1. honestly, mula2 I imagine si Matt Bomer coz Grey dikatakan kachak lagi segak bersuit. so si hero White Collar la jd mangsa fantasy I harharhar. while kwn2 dlm kpop fandom yg dah baca kata watak grey persis suami I si Park Yoochun (coz mainly he’s sexygorgeousyoung, successful, millionaire, mysterious and fragile). tp mnjengah beberapa page, description yg vivid over his features, attitude, warna mata n rmbut dia, his smirk, his physical… my god. if I were ian somerhalder, I would jd perasan n mahu play that character too. secretly I think the writer really did use ian as her muse ;p
    anyway, sape sebut Perfume: The Story of A Murderer tu? that’s 1 of my fave movie lol. ok kantoi gua otak twisted tonton movie.begitu hihihi.
    anyway, I hope ian jd grey. if org lain, I merajuk tanak tgk ;P

    • matiklah i ceni..i seboleh-bolehnya mau bertahan n pegang pada janji i terhadap cik za tu. memandangkan mak tiri asiklah nak cucuk-cucuk i, i rasa iman di dada ni memang roboh begitu aje. hik hik hik.

      IAN IS GREY!

      • tp siyes the sexual content is too… many? macham certain times takyah ade pon takpe. novel2 tu kalau minus all d bleep bleep thingy, compile, mahu tggl 300 pages je lol. character development is super slow. draggy in my opinion. but minus all the draggy repetitive sexual contents, the story is very romantic. the characters are lovable too. lagi2 our man-child Grey🙂
        p/s: reading this novel kills my brain cells. mmg x baik utk daya ingatan. nnt hilang semua hafazan hafalan utk ramadhan lol. kena stop neh.

      • kalau begitulah, ada baiknya i lepas raya baru i memulakan segalanya. i risau i akan meroyan tahap petala langit apabila membayangkan ian is grey, ian is grey, ian is grey dan ian is grey. what say u mak tiri? hehe.

      • lepas raya je lah adik tiri.. I pun rasa nk smbung lps raya. mental dah ni dok angau. haruslah berhenti dulu hahaha. kang x pasal meroyan. *padahal dah mmg meroyan pon hihik*

  3. wah wah wah !! kemaen !! lama sikit x klik belog neh da macham2 ada….siap ada entry pasal ni … hamboi hamboi iz..kemaen die bsungguh2 nk bacha !!! leanne, bukan tanak bagi dia baca..tapi nanti budak inesen ni *muntah ijau* akan mengalami kejutan yg teramat sangat karang ..ho ho ho *gelak2 orang yg da pnah baca*

    and yes, tersangat, sangat, sangat lah setuju dengan pendapat leanne pasal buku ini .. fuhhh !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s