Professional/Emotional

Banyak teman-teman yang gua kenal, punya kerja kedua. Nak mengharapkan gaji daripada pekerjaan utama agak sukar dengan kos sara hidup yang makin meningkat. Manakan bisa mengharapkan hanya satu sumber sedangkan cabang untuk keluarnya wang tersebut bagaikan pancuran air hujan.

Nak dapat gaji sebulan lamanya. Nak menghabiskan sekelip mata. Jadi tak mustahil kalau ada yang punya 2 kerja.

Kalaulah gua bekerja dengan Mr.K, gua tak rasa hati tisu gua ni akan mampu bertahan. Mr.K bila bekerja, memang lain sangat. Emosi akan ditolak ke tepi dan lebih professional. Gua? Haruslah emotional.

Gua tak rasa gua boleh bertabah hati kalau dia menegur berkaitan soal kerja. Nak menerima arahan untuk tugasan pun dah rasa lain macham, inikan pulak kalau buat silap. Susah! Sangat susah. Sebab dia bukan setakat chenta hati tapi jugak boss. Expectation akan menjadi berganda-ganda. Dan mustilah gua taknak mengecewakan dia. Taknak jugak dipandang sebelah mata, taknak diberi layanan berbeda kerna gua punya hubungan istimewa dengannya.

Eh, susahnya!

Kalaulah kena marah di tempat kerja, musti gua sentap sampai balik rumah. Gua tak mampu nak tolak semuanya ke tepi. Mengasingkan kerja dengan peribadi. Tak bisa. Dengan orang lain boleh tapi bukan dengan Mr.K.

Dia mungkin boleh melayan karenah gua selama 7 tahun. Tapi gua tak rasa dia mampu melayan fiil gua kalau bekerja dengannya. Silap-silap haribulan, mungkin gua terus diberhentikan kerja.

.

i.Z.Z.i.e:

Online business apa yang punya demand tinggi dan menjadi trend sekarang? Gua perlukan feedback dari kalian untuk satu kaji selidik. TQ.

4 thoughts on “Professional/Emotional

  1. ::waaaahahahaha..jgn harap lah dapat berulit sampai meninggi hari yee..

    apa ? fisio ? panggil therapist tu datang opis, buat fisio depan i….- kata mr K lagi…

  2. daaa… hg ada basic menjahit kan!!!! try to do some small bag, wallet, clutch.. etc.. people love handmade stuff!! (ako sangat sangat loike!!).. per item leh jual dalam harga yang agak balik modal.. ^^

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s