Yuhuuuuuuuu!!!

Hiatus selama 2 minggu serasanya tiadalah cukup untuk gua. Lebih suka bermain di Twitter. Kerna pada suatu tahap, terlalu malas untuk menulis kerna perlu diperah otaknya dan bukanlah menulis secara sembrono tanpa isi.

Oh, satu persoalan untuk kalian. Periuk adalah periuk. Untuk menggulai, untuk masak lauk yang berkuah. Kenapakah periuk boleh bertukar menjadi kuali untuk menggoreng?

Gua tinggalkan kalian dengan progress Jambatan Kedua Pulau Pinang. Gambar ni gua ambik dari belah pulau. Exitnya kat Batu Maung/Bayan Lepas. Dekat dengan DHL FTZ sana nun. Kalau belah seberang pulau, exitnya kat Batu Kawan.

Tengok dari kejauhan, agak kecut perut dengan jambatan kedua ni. Sebab jaraknya berganda kalau nak dibandingkan dengan jambatan yang sedia ada skang ni.

Gua lep Penang. Lep sampai bila-bila. Kan best kalo dapat duduk/keje sana. Tempat makan syorga. Dan yang paling best, tinggal dengan famili. Tak payah nak berserabut macham skang.

.

i.Z.Z.i.e:

“If it’s your birthday in November, then you know your parents really enjoyed Valentine’s Day!!! Hello November.” @FunnyOrFact

11 thoughts on “Yuhuuuuuuuu!!!

  1. “If it’s your birthday in November, then you know your parents really enjoyed Valentine’s Day!!! Hello November.” @FunnyOrFact 14 feb+9bulan 10hari= 24nov ??!!! (sy cekap bila melibatkan angka kamo tahu??)

  2. Kenapa periuk digunakan untuk menggoreng ?

    a) sbb tatau beza periuk n kuali
    b) sebab malas nk amek kuali
    c)sebab die rasa kalau goreng dalam periuk rasa lazat bertambah2 berbanding kuali
    d) sebab dia sayang kuali lebih dari periuk, x sanggup kuali dibakar dia atas api

    puaahahaaha…

    miss chaaa…hahahhahahaha

  3. wah…teringat pulak masa kecik2..sekolah kat tanjung..dok kat Rifle Range Flat…berdepat jirat cina… rinduuuuuuuuuuu………….

  4. wah…teringat pulak masa kecik2..sekolah kat tanjung..dok kat Rifle Range Flat…berdepan jirat cina… rinduuuuuuuuuuu………….

    • tak semestinya 14 nov kot. sebab kadang2 mak-mak kita ni lahirkan kita tak cukup hari, kan? so the probability is there. nyeh nyeh nyeh. product Valentine’s kah anda?

  5. ::x chukop hari ? hmmmmmmmm……siapakah itu……tp, yg terlebih hari i tau lah..koh koh koh..::

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s