Oh, orange squeezer!

Maaf ‘orange squeezer’, gua tak dapat nak melihat lu dengan pandangan naif dan suci lagi selepas gambar di atas.

Habis semua jus oren yang bersari kau perah, sepah dibuang. Dasar!

18 thoughts on “Oh, orange squeezer!

  1. ahahaha.. xyah ye iz.. ai x minat tiramisu.. so ai x reti buat pung..hahaha.. mntak nurul buat !! die mesti terreeeerrr !! oh kek oren !!

  2. muahahaha..chey Iz beranik ke tron JB n jumpa kami bdua ni ? chey iz kan pemalooo orgnya… oh, btol la tekaan ai, nurul mmg pandai wat tiramisu kek, patot u buat n jual kat bazaar ramdhan itu ari..

  3. frankly speaking, for me, JB mmg tade pape sgt..lbey2 lg orang yg da biase dok kat KL, dok kat Penang..(ni btol ni..)..JB tade ape sangat.. kalu ada pon, certain places utk beriadah.. nk tnggu lego land blum siap lagik..ai bkan x ske JB yer, ai ank JB sejati yg tegar.. but dats it..maybe u kne tnya org len yg kaki jalan kot..

    p/s : ai kat JB bkn kaki jalan..kalu bjalan pon kat tmpt faveret ai..Istana Garden !!

  4. tmpat makan ada !! mstilah ada !! tp x terlintas plak di pikiran saya skarang inih !!

    istana garden tu kebun bunga istana besar johor..skang istana tu da jd muzium, tp kalu ada majlis rasmi, still gna istana tu..jd, da nama pong istana, amatlah luas dan saujana mata memandang tamannya, berbukit2 dan di tepi laut (yg x besnye, mngadap jiran kami, .*cough cough*) . tamannya dibuka pada public utk lepak2, joging moging, amek gambo kawen..tp ai ske lepak utk menenang jiwa sahaja..

    tmpat makan kne tnya nurul…

  5. mentang2 i ske mkn..to be honest i mmg stuju ngn za coz jb xbyk tmpt yg mnrik kcuali klu u rjen nk p bjln smpi kota tinggi ke mersing ke kn coz kt ctu byk pntai..i ske p istana garden tok jogging (wlaupon hnya 5min je jangke mse larian itu) or release tensen sbb suasane die kot..tmpt mkn kne tgk u nk mkn pe..klu stakat nk lyn steambot blh p dataran or lyn sotong kangkung kt mdan tebrau (klu xslh la nme tmpt tu)..u nk mkn mee rebus blh p kt zz sup tulang..lg pe ek ohh..oh..klu seafood blh p snibong tp i xbp ske g ctu parking ssh.. :p lg pe yek ohh yes for breakfast we can have d marveles kuey tiaw thailand kt uda..or kite p kne roti bakar ngn milo dinosor kt kluang railway kopitiam..bdsarkn snarai di atas nmpk beno sye ske mkn..ngahahaha

    za: i htr choc cake, tiramisu n bread pudding kt bazaar @mart time ramadhan aritu..dan i mmg akn htr 1 special delivery kt u nnt tp blom smpt but 1 day i akn htr..promise..!!

    • uhhh.. i suka mee rebus!! suka sotong kangkung!!! suka steamboat!! apa beza kuey teow thailand tu dengan kuey teow kat mesia ni? and yes..tingin sangat nak gi kluang railway kopitiam tu. siap masuk majalah 3 dulu kan!!!

      untuk cik za je ke? nape untuk i takde? sobs.

  6. kuey teow thailand ? kat uda ? celah mana nurul ? not a big fan of kuehtiaw myself, tp cham nk teraaaiii jak !! mee rebos paveret adalah hj wahid !! tp kat ZZ pong boley tahan !! oh, steambot kat dataran tu mmg mabeles, da lamanyaaaaa x makan situ… ada stimbot laen tau i dgr nurul, RAWE (i rasa itula ejaannya) n satu lg kek blakang stadium larkin tu..murah2..x yah pg seoul garden nok !!

    tiba2 tahu tmpat makan pulak saya ini..

    oh kek2 itu saya mauk !! muaaahahahha…jgn jelles ye iz..apa2 pong, utk setiap suapan nikmat itu akan i igt pada u iz..double pomis forever n ever,amiiin….

    i luv istana garden….dalam keadaan chuacha yg mendung dan tiupan angin semilir ini, alangkah besnye kalu ada di situ skang…

  7. kt serambi uda kot nme die..ala dkt dgn bhgian kdi2 dkt petronas sblh kurnia insurans tu la za..!! beza die iz kuey tiaw thailand itu bwarne merah tp xrs cam kuey tiaw tom yam..hehehe mee rebus hj wahid mmg sdp cme kt zz die de mee rebus tulang..i pon dh lme xpi lyn steamboat kt dataran huhuhu..steamboat rawe tu i tau dkt area pelangi kn za..but klu mkn rmi2 lg sdp kt de tarrace kot mrh pon murah..kt area nong chik..klu u nk g kluang railway kopitiam tu iz i suggest u g yg btl2 kt railway station kluang tuh..perghhh mmg mabeles kt ctu coz die bkr roti ats dapur arang okeh..!!

    klu i kne attend meeting kt midvalley insyallah i akn delivery u pnye tiramisu ye iz..xmo sdih2 nk wat cmne u dok jauh sgt..tp kn za dh jnji nk mkn kn tok u tu..dh2 xmo nanges okeh..!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s