tak pasal-pasal pakaian yang dijadikan penyebab

Hujung bulan lepas Mr.K pegi India. Tamil Nadu, bukan pegi Mumbai nun. Punyalah sexcited sebab dia pegi India, jadik gua bermanis mulut mintak dibelikan souvenir dari sana. Alang-alang dah sampai India, haruslah gua mintak saree. Kalau dibuat baju kurung, chantek!

Tapi dia kata jangan harap dia nak beli >.< Dia pegi untuk keje, bukan leisure. (Eh! It rhymes!!)

Dua-tiga hari lepas dia balik, Mr.K berikan gua menda ni sebagai souvenir dari India.

Dia belikan jugak saree untuk gua. Dan katanya ini adalah Kanchipuram Silk Saree. Maafin Kak By, memang masa dia tepon tu dia kata takmo beli pape. Tup-tup dia belikan.

Dan semalam kat timeline Twitter, ada readers @cikpuanmuda tanya betul ke tidak kalau beri baju segala nanti putus? Sebab orang tua-tua pun pesan jangan kasik pakaian. Kendian adalah pulak insan buat pengakuan jujur, katanya lepas dia dapat kain sutera terus putus.

Gua tawakal je lah. Tu semua ketentuan Allah. Kalau dah tertulis jodoh takat tu, memang takat tu je lah. Bukan sebab pakaian. Banyak lagi sebab lain yang jadik punca perpisahan. Selalu orang yang putus/cerai bagi jawapan cliche, “Kami dah tiada persefahaman.” Ada pernah dengar alasan, “Kami putus sebab dia beri saya baju.”?

Ada?

13 thoughts on “tak pasal-pasal pakaian yang dijadikan penyebab

  1. Benar… bukan sebab pakaian hubungan terputus tengah jalan.. jodoh di tangan allah kan.. hiihihi

    Dah tu mak2 kita yang dah berpuluh2 baju ayah kita bagi tu camne? hehe

  2. haah xde mkna ms aku bg hntrn kasut org ckp oo nti dia lri..aishh x lari pun setakat ni la kn then aku rs bju berdozen2 aku bg ms couple dlu haizzz jgn disebabkan pakaian ok…tp ex sy pun pi india hujung bulan lps heeee tp dpt magnet je hahahaha ~

      • hahah aku amek je dh dia bg..sbb dia ckp x sempat nk pi cari saree ke apa so tu je bnda sempat nk grab next month pergi dia beli lain yahooo ~ (klu tau laki aku eh mmg nk kena ketok ni hahah )

  3. ::aaahhh..bidaah ja sume tu.. kalu da putos, nk salahkan diri sendirik da malooo, jd mangsa terbaik adalah bajoooo (haaa, berangkap jugak tau iz)..nyaahaha.. btw, lawa la kainnya… dah tu, jgn la wat baju kurung ke hape..wat la saree tau iz !! amma !!::

    • ala..janganlah buat hati i berbelah bahagi. kalau ikut praktikaliti, baju kurung. kalau saree…memang setahun sekali pun belom tentu lagi pakai. lagi sayang kalau peram je dalam lemari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s