bilakah kalut hidupku akan berakhir?

Aura negatif memang terlalu banyak berlegar-legar di persekitaran gua sejak dua menjak ni. Makin lama, makin kronik. Dan hatipun kian merengkam. Tiada lagi merasa ketenangan jiwa dan keselesaan yang selama ini dinikmati. Hari-hari kepala serabut. Hilang 10 tahun keremajaan gua.

Pandangan serabut. Pendengaran pun serabut. Gua lemas!

Inilah masalah gua. Kalau bukan dengan ahli keluarga, memang gua takkan luahkan apa saja perasaan yang berbuku di hati. Sudahnya, gua akan pendam perasaan dan makan hati sendiri. Dan bila jiwa kacau, kepala pun sakit. Hari-hari migraine.

Oh, gambar di atas menunjukkan Ho Chi Minh City Hall. Sepatutnya gua terbang ke sana Sabtu ini. Merancang percotian dengan Mr.K perlulah sanggup menerima sebarang kemungkinan. Sama ada dapat pergi atau tidak (even all the arrangements have been made!).

Dan sekali lagi Mr.K kensel TT______TT.

Takpelah, tunggu saja compensation nanti *pujuk hati sendiri* Tak pe..memang tak dapek pergi HCMC, tapi gua dapat berjimba-jimba dengan kawan-kawan. Memang itu yang gua perlukan. Lari sebentar daripada kalut hidup dan ribut perasaan yang menekan.

Ah..alangkah baiknya andai gua tinggal bersama-sama family di Penang. Mau saja gua larik ke dalam pelukan hangat Mak. Pelukan Mak ada kuasa magis tau! Ada healing power.Pelukan abam Aaron pun ada healing power gak!

24 thoughts on “bilakah kalut hidupku akan berakhir?

  1. hi there.. i so loved reading your blog escpecially with the review on NE.. sebab kan awak.. saya beria ria tgk NE sampai stay up🙂
    bila nak sambung?

    • hi sity.. mekasih sebab baca. so dah abis dah ke tengok NE ni? i influenced u that much eh? erk..adakah itu bermakna i kasik bad influence??
      please say NOOOOOOOO!!

      i am working on episode 18 now. momentum memang dah kurang sikit nak tulis review ni sebab occupied dengan kerja. but i will try my best to continue writing.

      • ahahha definitely a good review la.. coming from someone yg jarang tgk TV🙂 heheh tak sempat.. luckily got that tonton.. hahahah marathon the whole nite.. sok jadik weng ahahhah🙂
        but i really like the way u write.. so darn funny.. and if u dont mind.. i actually shared ur blog with a few friends as well.. ahhaha and they love you too!!!

        ps: tak sabar nak tunggu u review bab bab abam AA sadis🙂 eehhehe

  2. :: tajuk entry kali ni cam lirik lagu ukays laa..wahaha..bcuti zie !! cemburuk..tp sbb x jadik, i x jdik cemburuk..jahat x ? haha..ave a happy wiken, then.. !!:: (amboi, awainya i wish u happy wiken…)

    • nasib baik i tak buat teka lirik tau..!! ingatkan takde orang perasan ni lirik lagu ukays. LOLOLOL
      huh! gila jahat! memang i takde der nak kasik keychain as a souvenir kat u za.. hahahaha
      amacam, lagik jahat kan?

      anyway, happy weekend to u too!!

  3. awat mcm pening lalat & bunyi sedih aje ni, cik zie… meh sini, i pun boleh bagi pelukan magis gak..kat opis i, sape tgh sedih2, semua dtg cari i for tempat mengadu n tempat mendapat peluk free. nak dpt hug from abang AA, tau tau bila, kan.
    I kasi virtual hug lah sebijik, bole?…. >:D<

    • aishhh..memang jiwa tengah kacau ni ita. tido pun tak lena. bangun pagi2, musti rasa berkali-kali ganda letih sebab otak tak dapat rehat betul2.
      T______T
      oh..virtual hug itu sangat membantu..tenkiuuuuuuu ^^

  4. #teamnene #teamnene#teamnene #teamnene #teamnene #teamnene #teamnene #teamnene #teamnene #teamnene #teamnene #teamnene #teamnene #teamnene #teamnene #teamnene

  5. i thought i sorg je yg mentally down for past couple of week..rupenye u pun sme ey m.cik..huhuhu mmg sgt2 stress ble dh ssh pyh planng smthng but last minute cancel coz asben i alwayz like that..ms mle2 plan kte ok last2 xjdik pegi..hlg sparuh ksbrn rs nye ble mlyn karenah gni..tp xpe la dear..sbr byk2 k..istighfar byk2 trik napas then p selak gmbr abam aaron smbil mbygkn dri u dpt healing pwr frm his hug..i tau wlaupun u stress tp otak u still blh bkerja lbh ms utk itu kn dear..*wink*wink*

    p/s: make sure tangki oksigen dh stndby kt sbelah kot2 otak u krg oksigen plak sbb tkut ‘healing pwr’ 2 mlebihi had ngehehehe

    • yeah.. i feel u dear. kadang2 bukan sebab kita nak bercoti sangat tapi the anticipation tu ha..bila kita dah counting down days, tetiba tak jadik *poooof* terus rasa kuchiwa yang amat sangat! nak nak plak atas sebab yang tak masuk akal.
      takpe, i sabar. ni bukan kali pertama. musti lepas ni i kebal dah😛
      thanks dear

  6. ::wakakaka..jaat, jaat..xpe la zie..tader keychain, sutera vietnam barang sepasang dua pon jadik lohh..i x kchik aty…i nk kaler itam or green..wah gitu…::

  7. ::eee..u mmg pandai..mesti mnum enfa-grow yg ada DHA tu…tp i tanak la gna prkataan order..i lbey suka kalu u gna pkataan sevenier..hokeh..tengs in advance zie..nyaahaa~!!::

    • WRONG!!!
      i minum susu ibu sepenuhnya LOLOLOL
      eh macik, i tak jadik pergi vietnam ler.. macham mana nak kasik u souvenir?
      u carik je lah kat jalan TAR eh? raya dah dekat ni😛

  8. :: i tau u tak jadi..kn i cakap in advance tu..jalan TAR ? tamo lah..bersih di mana2.. btw, baju raya da siap da pon..kes kes kes !!::

    • in advance eh? kalau jadik, kiranya i kena beli lah? bijakkkk bijakkkkkkkkkkk!!
      oooo…baju raya dah siap.. poser tahun lepas dah siap ganti jugak ke?
      hak hak hak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s