Nora Elena: Episode 16 (CAMERON HIGHLANDS!!!)

@yonna melahirkan kebimbangan yang recaps episode ini mungkin semuanya akan menjadi CAPITAL LETTERS. Gua pula bimbang kalau gua hilang pertimbangan semasa menulis.

Sememangnya episode ini tersangat GILAAAAAAAAA!!! Sila bertahan dengan tahap melampaui batas susila gua untuk episode kali ini. Kerna inilah kemuncak segalanya. Puas gua tunggu episode Cameron Highlands (CH). Akhirnya!!

Pada sesiapa yang punya jantung yang tidak mampu menahan tekanan perasaan secara maksimum, sila pastikan tangki oksigen betul-betul di sebelah. Tesbih haruslah di tangan seperti biasa. Berzikirlah bila agak-agak dah semput tu.

Oh, dan bantal. Untuk digeget.

Dan juga untuk dikepit *pangggggggg berdas-das*

Salam kepada si penchenta-penchenta Seth Tan.

Drama dimulakan dengan aksi Yvonne machamkan orang gila kat rumah. Ropa dah nampak seperti sundal sundel bolong. Loceng berbunyi di pintu. Dengan langkah malas, dia melangkah. Pintu dibuka. SETH! (tapi Yvonne sebut SET).

Seth tanya kenapa dengan Yvonne, dah la tak masuk kerja, jawab telefon pun tidak. Takkanlah sebab dia kena marah sekali je pun dah nak merajuk sampai macham tu skali. Ntahnya! Melebih-lebih pulak. Dah tengking-tengking orang, lagik mau merajuk. Poooraaahhhhhh!!

Dan dengan muka tak malonya, (sah-sah memang jenis pompuan tak reti malo pun) Yvonne mengaku yang memang dia merajuk. Sebab Seth tak pernah nak hargai dia, asyiklah nak pentingkan isteri sendiri sampaikan tak peduli perasaan dia sebagai kawan baik Seth. *julingkan bijik mata sambil jelir lidah*

WHATEVER!!

Perlu ke lu nak tekankan yang lu tu KAWAN BAIK Seth? Lu memang kawan tapi bukan jenis BAIK punya kawan. Tapi lu KAWAN JAHAT.

Yvonne siap ungkit balik yang selama ni dia yang support career Seth bermati-matian. HELLO! Itu lu ngaku kawan baik ke? Kawan baik yang asiklah duk mengungkit jasa bakti yang lu tabur selama ni. Nampak benor tak ikhlas tau!

Dengar je Yvonne cakap macham tu, terus je Seth rasa bersalah. Seth mintak kebenaran Yvonne untuk masuk ke dalam rumah, nak bincang leklok. Tapi dan-dan tu Yvonne depangkan tangan dia kat pintu. Body gesture kononnya tak kasik Seth masuk. Eh, baguslah pulak lu ni pompuan. Sungguh ke lu tak nak kasik Seth masuk ni? *geleng-geleng kepala sebab tak percaya*

“Please?” nada Seth separuh memujuk.

Sepantas kilat Yvonne turunkan tangan yang dia depangkan kat pintu tadi. Baru cakap “please” lu dah mengalah ke? Gedik! Kalau tau macham ni, takyah la kau halang dia masuk mula-mula tadi. Kononlah sangat nak jual mahal. But you’re so cheap, bitch!

Tengok! Tak pasal gua dah emo.

Seth buka kasut. Erk, kanda pakai kasut tak pakai stoking ya! Dinda nampak! Dinda nampak! Seth masuk ke dalam rumah Yvonne. Duduk. Seth akui memang selama ni Yvonne dah kerja keras untuk dia. Yang selalu beri sokongan dalam apa jua benda yang dia buat. Seth mintak maaf kat Yvonne (which I think tak perlu kot!) dan janji takkan marah Yvonne lagi.

“You lah PA, kawan terbaik untuk I. The best I can have, ever! Dan I akan lumpuh..lumpuh kalau you takde kat pejabat.”

*muntah*

FIRST TIME!! FIRST TIME dinda nak muntah mendengarkan ayat yang keluar dari mulut kanda. Kalau selama ni, dinda akan senyum sampai ke telinga, tapi hari ni..dinda rasa nak muntah sangat-sangat!

Eh..mungkin juga dinda muntah-muntah sebab terkena buatan kanda kot? *blushing*

“Taupun!” balas Yvonne tergedik-gedik.

Seth tanya Yvonne nak ikut dia balik ofis ke tak? Dengan muka paling gatai, Yvonne cakap dia sendiri tatau kenapa takleh nak marah Seth lama-lama. Yvonne suruh Seth tunggu dia sebab nak pergi tukar baju.

Di rumah..di dalam bilik *senyum* Elena sedang kemas beg untuk pergi seminar di CH. Seth ketuk pintu untuk masuk sambil pangil nama isterinya. Elena bukak. Nampak aje muka Elena, terus Seth ngomel-ngomel, kalaulah Kak Pah nampak yang dia kena ketuk nak masuk bilik sendiri entah apalah nanti yang akan Kak Pah cakap. Elena tak amek pusing pun laki dia mengomel. Terus aje dia sambung nak packing baju dia.

Melihatkan beg besar ternganga luas atas katil, Seth kaget.

“Nora nak pergi mana ni?” gagap Seth bertanya.

“Nora nak tinggalkan Abang eh?” terus tangan kanannya pantas menutup beg seolah-olah menyuruh Elena berhenti mengemas.

Nora senyum sinis. Tanpa perasaan dia mengucapkan selamat tinggal kepada Seth.

“Nora, please. Jangan  buat Abang macham ni..” rayu Seth pada Elena. Muka Seth dah cuak badak. Badak pun tak cuak macham tu.

Elena tak tahan dirayu sebegitu. Terus Elena beritahu yang dia ada seminar kat CH hujung minggu tu. Elena tanya balik, KC takde ke beritahu kat Seth? Serta-merta tangan kanan Seth laju je bukak balik beg pakaian Elena. Muka legaaaa~~!!

“Lega sikit Abang rasa. Kalau tak, rasa macham jantung nak putus!”

Jantung dinda dah lama putus, kanda. Kanda lah penyebabnya. Dan hanya kanda jua yang mampu menyambungkannya kembali dengan kasih sayang kanda. Aww…

Elena minta maaf sebab buat jantung suaminya hampir nak putus. Tangannya ligat memilih-milih baju untuk dibawa nanti. Seth tanya boleh tak kalau dia nak ikut sekali?

BOLEH, KANDA!! Kecil tapak tangan, nyiru dinda tadahkan. Ayuhlah kita bersama-sama ke CH. Sudah lama dinda menantikan saat ini.

Tapi Elena dah pandang Seth semacham. Tegas dia menuturkan yang Seth tak boleh ikut. Elena pergi ke CH untuk seminar dan bukan untuk makan angin.

“This is professional.”

“Pandai Nora ejek Abang, eh? Abang rasa ini pertama kali Nora bergurau dengan Abang.”

Ye, ni lah baru pertama kali dinda nak bergurau dengan kanda. Tapi kanda dah banyak kali bergurau dengan dinda. Taknak mengaku lettew!

Seth tak bagi Elena bawak kereta pergi CH sebab jalan sana berbukit, bahaya. Seth akan suruh Pak Ali je yang hantarkan. Elena setuju. Lagipun dua takot drive sengsorang. Elena ucapkan terima kasih. Seth jawab yang dia cuma nak Elena selamat pergi dan selamat balik. Menuturkan tiap bait kata sambil memandang wajah si isteri dengan penuh perasaan kasih.

Elena coba mengelak pandangan mata Seth dengan berlalu keluar. Bila ditanya nak ke mana, dijawabnya nak beri laluan kepada Seth untuk mandi. Seth mengangguk lemah.

Esok paginya, Elena buru-buru keluar rumah kerna khuatirkan Pak Ali dah menunggu lama. Dengan beg besar, cepat sahaja dia ke kereta.

“Sorry Pak Alllllll….”

SETH!! Seth yang jadik Pak Ali di pagi hari. Dengan muka paling comel, Seth hadiahkan sebuah senyuman kepada Elena. Elena dah pelik. Dia tanya mana Pak Ali. Seth jawab yang Pak Ali ada hal di saat-saat akhir. Dari kegagapan kanda itu, dinda tau yang kanda auta.

Nakal!

Dan disebabkan oleh ketiadaan Pak Ali, Seth menawarkan diri untuk hantar Elena hingga ke CH. Cepat-cepat Seth keluar dari kereta dan amek luggage Elena lalu dimasukkan dalam boot. Yang Elena masih terpinga-pinga. Seth pulak suruh dia cepat-cepat masuk dalam kereta sebab dah lambat.

Kepala otak memang bijak. Opportunist!

“Alright, ready to go?” sambil angkat kening double-jerk.

Dinda sudah lama bersedia, kanda. Marilah kita ke syorga.

Sudah sampai CH! Elena tengok kat lobi hotel kosong je. KC takde pun. Elena coba tepon KC tapi tak berjawab. Datanglah Seth dengan luggage dia.

Dah agak! Mustahil kanda akan berlenggang kangkung ke CH. Elena terkejut melihatkan Seth ada skali kat situ dengan beg bagai. Sebab tadi dia cakap cuma nak hantar Elena je, tup tup ada beg bagai.

“Awak ingat KL-CH dekat ke? Takkanlah nak suruh Abang balik macam tu? Jom masuk bilik, eh?”

JOMMMMMMMMM!! JOM KANDA!! JOMMMMMMMMMM!! JANGAN BERLENGAH LAGI!!

Tapi Elena enggan. RUGI!!! Elena tegaskan yang dia ke CH adalah untuk seminar, dan penganjur pun dah sediakan bilik untuk semua peserta. Siap suruh Seth pergi check-in sorang-sorang lagik kalau ye pun nak stay kat hotel yang sama tapi jangan kacau dia. RUGI DUA KALI GANDA!!!

Terus sahaja Elena ke reception dan bertanyakan tentang seminar. Tapi manade!! Dari jauh, Seth dah tergayang-gayang sambil perhatikan Elena yang kaget sebab Elena baru dapat tau yang tiada sebarang seminar kat hotel tu.

Dengan muka yang sangat witty sambil senyum simpul, Seth terus dapatkan Elena dari reception counter. Seth said sorry kat reception tu dan cakap yang Elena dapat salah maklumat.

“Jom Sayang.”

Seth coba lagi ajak Elena ke bilik. Elena enggan. Tetap jugak berkeras yang KC bagitau memang ada seminar kat situ. Seth coba terangkan kepada Elena yang memang hotel tu dah betul cuma takde seminar.

“Yang ada cuma Abang dan Nora.” senyum penuh makna.

Dan dinda. *uhuk uhuk*

Elena tak paham maksud Seth. Seth suruh Elena telefon KC kalau nakkan penjelasan. Elok je Elena nak tepon, KC dah Elena tepon dolu. Memang takde seminar pun kat CH. Sengaja KC buat alasan cenggitu sebab nak kasik wedding present kat Seth dan Elena sebenarnya. Elena dah malo. Seth dah senyum simpul.

Nakal!

“Send my regards to Seth. Tell him to control himself tonight.”

He will. But I won’t😛

Elena tuduh yang ni semua rancangan Seth. Tapi Seth dengan muka tak bersalah nafikan. Seth jelaskan yang KC sendiri nak kasik honeymoon suite tu sebagai hadiah perkahwinan.

“Takde hadiah lain ke nak bagi?”

“Sebab dia tau Nora suka bunga dan Abang suka tempat sejuk. Nanti kita pergi kedailah beli bunga banyak-banyak, eh?”

Baik kanda! Dinda menurut sahaja.

Sesampainya di bilik, omg..memang besar!! Boleh main kejar-kejar! Seth bukak sliding door kat verandah.

“Wow! Chanteknya Nora!!”

Elena buat bodoh. Tak amek port. Sungguh-sungguh Seth panggil ajak tengok sekali ntahmenda yang chantek sangat kat luar verandah tu.

Oh, pelangi ropanya. Seth cakap inilah kali pertama dia tengok pelangi sechantek tu. Rugi kalau Elena tak tengok.

Elena termakan kata-kata Seth.

“Mana?” tanya Elena.

“Tuuuu…” sambil jari telunjuknya mengunjuk ke dada langit..dan kemudian kona kat Elena.

“Inilah pelangi yang Abang maksudkan. Paling chantek, paling indah dalam hidup Abang. Nama dia Nora Elena binti Nordin. Marah ke?”

Macham mana dinda nak marah andai kanda puji dinda sebegitu rupa.

Muka Seth comel. Muka Elena terharu. I know you love to hear all those sweet talks, honey! Tapi you tak nak kasik Seth nampak yang you suka, kan? Tak nak Seth tau yang you cair dengan pujian sebegitu, kan?

“Abang suka tengok Nora marah. Sebab bila Nora marah chantek.”

HOMAIGODDDDDDDDDDD!!

ITU AYAT KIM JOO-WON OPPA (SECRET GARDEN) CAKAP KAT GIL RA IM!!! Macham mana boleh sama ni?? Kanda pun tonton Secret Garden yeeee!! Hehe😛

Elena tanya kat Seth, kenapa setiap perbuatan dia semuanya Seth suka? Dan kenapa bila Elena marah Seth pun, Seth tak pernah nak marah kat dia balik? Kenapaaaa???!! Kenapaaaa???!! Seth tetap sabar je melayan kerenah Elena selama ni.

“Dah banyak kali Abang cakap dah..Nora tak tau lagi ke? Abang sayangkan Nora. Sayang sangat-sangat. Tu yang susah sangat-sangat nak marah Nora.” nada suara paling romantik Seth menuturkan. Manja.

PEGANG TESBIH KUAT-KUAT.

Dinda yang mendengarkannya pula hampir putus nyawa. Sumpah! Kalaulah dinda di situ, laju-laju dinda larik sorok muka bawah bantal.

Elena hanya mampu terdiam. Mungkin sedang menghadamkan tiap bait kata suaminya. Biar lekat dalam kepala.

Malam di CH. Elena terjenguk-jenguk dari bilik mandi. Hanya bahu dan kakinya yang putih gebu kelihatan di balik pintu. *telan liur* Seth pulak tunggu di luar sehingga Elena selesai bersiap.

KANDA MEMAKAI SWEATER DENGAN KOLAR SEBEGITU!! SAMA DENGAN KIM JOO WON OPPA~!! OMOOOOOOO~~~

perkenalkan..chenta hati beta, wakil dari Korea

.

Kalut-kalut Elena sarungkan pj kaler bright pink bila Seth dah petik-petik loceng. Bila Elena bukak pintu, agak terkezut Seth dengan penampilan Elena. Seth tanya Elena taknak turun makan malam ke? Elena tak berminat. Disuruhnya Seth makan sorang-sorang. Dia ada coklat, itu sudah cukup.

Malam berlalu. Seth melunjur atas katil sorang-sorang dengan track bottom dan T-SHIRT HITAM V-NECK YANG YA AMPUN SANGATLAH MENGGHAIRAHKAN APABILA DIKENAKAN OLEH SI MAKHLUK TUHAN PALING SEKSI!!! *ramas urut dada sendiri laju-laju*

Pembacaan Seth tidak fokus. Diperhatikan Elena yang duduk di atas sofa membelakangkannya. Elena sedang makan coklat. Coklat yang tak sedap. Tapi nak buat macham mana, dah itu je yang ada. Hentam saje lah labuuuuuu. Asal jangan kebulur, sudey! Sedang Elena bermonolog sendiri, loceng pintu bilik berbunyi. Elena bangkit, tapi Seth bangun lebih awal untuk membuka pintu.

“It’s okay, Sayang. It’s okay.”

Room service. Makan malam yang dipesan Seth khas untuk Elena. Elena terkedu. Tak mampu berkata apa-apa. Pantas Seth ambil sudu, dan letakkan napkin atas peha Elena. Disudunya makanan dalam pinggan sambil bertanya,

“Nak nasik ke..nak apa dulu? Nasik dulu, eh?” sendiri tanya, sendiri jawab.

Comel.

Elena dah tersandar di sofa. Wajahnya menunduk.

“Baca bismillah dulu..” sungguh-sungguh Seth coba mengingati perkataan Bismillah tu. Melayu celuplah katakan! Disuanya sudu dengan nasik ke mulut Elena.

Elena yang dah mula sebak tanya kat Seth kenapa Seth buat semua ni. Seth jawab, yang Elena dah banyak kali tanya benda yang sama..dan dah banyak kali jugak dia cakap yang dia sayangkan Elena.

“Tu je ke?”

“Nora, ada apa lagi untuk sorang suami kalau bukan kasih sayang kepada isterinya? Kenapa ni, Sayang?”

PEGANG TESBIH KUAT-KUAT SAMBIL BERZIKIR.

Dalam sebak, Elena kata yang cara layanan Seth kepadanya terlalu baik sedangkan layan dia kepada Seth _______ (fill in the blank). Seth jawab dalam tenang yang dia tak mintak Elena layan dia macham mana mana pun dan dia tak mintak apa-apapun balasan daripada Elena.

“Tapi saya zalim sangat pada awak.” dan empangan air mata Elena yang coba ditahan itu pecah jua. Melihatkan Elena yang menangis, terus sahaja Seth letakkan ke tepi sudu dan pinggan. Air mata Elena diseka. Dengan nada perlahan, Seth meminta Elena supaya berhenti menangis.

Aww..musti kanda kaget melihat isteri kesayangan mengalirkan air mata bukan? Kalau dinda menangis, sah-sah Mr.K dah suruh dinda berhenti menangis sambil marah-marah. Kijam! Apa dia ingat air mata dinda ni paip ke apa senang-senang nak berhenti?

“Saya berdosa Seth. Maafkan saya.” Elena banjir dengan air mata.

“Nora, tengok Abang. Tengok Abang.”

YA AMPUNNNNNNN KANDA!! MEMANG DINDA SEDANG TENGOK KANDA LAH NI!! TAK BERKEDIP MATA DINDA MEMANDANG KANDA TAU!!

Dalam lembut tetapi tegas Seth menuturkan yang Elena tak berdosa dan tak perlu mintak maaf daripadanya. Kerna pada Seth, Elena tak buat apa-apa salah. Elena akui yang kadang-kadang perbuatannya melampau dan melebihi batas sebagai seorang isteri. Dengan ikhlas Elena mohon maaf lagik sekali.

Terus Seth peluk Elena. Peluk ketat-ketat. Rapat!! Seth menenangkan Elena sambil mengusapi kepala Elena dengan penuh kasih sayang.

MINTAK NYAWAAAAAAAAAAAA!!!!!

MINTAK NYAWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Amir di kafe sorang-sorang. Meja di hadapannya ada orang lain yang tengah sambut harijadi dengan kek bagai. Dia? Jangankan kek, kawan nak teman makanpun takde. Tulah, Dila ajak keluar tadi jual mahal. Bila dah duduk sorang-sorang, fikiran mula menerawang jauh. Terkenangkan peristiwa lalu masa dia sakat Elena sampai jatuh beskal. Masa jumpa semula Elena kat bowling alley. Masa terserempak dengan Elena kat tepi jalan sampai Elena laju-laju tahan kereta Seth mintak tumpang, dan ketika di supermarket.

Lu apahal bro asik ingat kat bini orang? Lu tak teringat ke kat anak-anak lu, ha?

Elena terjaga dari tidurnya. Dipandang ke sebelah kiri katil. Kosong. Patutlah you tak lena tidur, Elena dear. You tidur sengsorang atas katil besar tu. Coba kalau ada yang temankan. MUSTI TAK TIDUR TERUS!! *cough cough*

Elena mencari kelibat suaminya. Hmmm..mengerekot Seth tidur di atas sofa tanpa selimut. Sejuk barangkali. OH KANDA. KANDA KELIHATAN BEGITU SEKSI!! BIARLAH DINDA MENYELIMUTI KANDA DAN MENGHANGATKAN MALAM KANDA. COME BEBEH, COME! Seth tidur pulas berbantalkan lengan sasanya dengan buku di celah lengannya. Tertidur semasa pembacaan barangkali.

Untungnya kau sofa! Kenapalah susah sangat nak benarkan gua pegang watak sebagai props dalam ini gambar? Gua tak mintak lebih, nak jadik sofa je pun! Sofa yang Seth Tan jadikan sebagai katil tiap malam. Dinda bahagia andai kanda sudi membaringkan diri di atas dinda.

Eh. Kedengaran begitu lucah sekali.

Elena pergi dekat dengan sofa Seth dan duduk di situ. Hampir dengan Seth. Elena tarik dengan hati-hati buku di celah lengan suaminya. Pelan-pelan agar tidak mengejutkan Seth dari tidurnya. Diperhatikan Seth yang sedang tidur.

Kachak? –YA!

Menggoda. –YA!

Mintak diterkam? –SANGAT!!!

Elena kejut Seth. Seth terjaga. Terus tanya kat Elena, dah pagi ke dengan suara baru bangun tidur. HOMAIGODDDD!! Suara lelaki kachak bangun tido adalah sangat mengghairahkan!! Sangat sexayyyy!!! Elena jawab belum pagi lagi.

“Tidurlah atas katil. Mesti tak selesa kan tidur kat sini?” tersekat-sekat Elena menuturkan.

Tidur. Atas. Katil. *tarik napassssssssss*

“Hmmm..Abang dah biasa tidur sofa kat rumah.” Seth membalas dengan suara sexay dan mengghairahkan itu.

PEGANG TESBIH KUAT-KUAT. *bertahannnnnn..bertahannnnnnnn!!*

Elena cakap, kalau Seth tidur kat situ nanti sakit pulak belakang. Kemudian Seth tanya balik kat Elena, kalau dia tidur atas katil kat mana Elena nak tidur? Dalam malu-malu Elena menjawab yang katil tu kan besar.

Katil memang besar tapi tetapppppppppp nak tidur berhimpit, kan?! *senyum ada makna*

Seth genyeh mata. Ya, kanda! Kanda tidak bermimpi! Ini bukan cobaan, ini betul-betul kejadiannnnnnnn!!

“Apa maksud Nora? Tidur satu katil?”  *tikam diri sendiri!! TIKAM!! TIKAM!! TIKAM!!*

Elena senyum malu tapi mahu. Perlahan-lahan tangan Elena dan tangan Seth bersatu dalam tautan yang erat. Elena bangun. Langkah mula diatur. Seth menurut. Pautan tangan tidak dilepaskan. Masih bersatu. Sempat tangan kanan Seth menyambar bantal tidurnya di atas sofa. Elena dan Seth meneruskan langkah menuju ke katil.

SUBHANALLAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!

ALLAHU AKBARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!

Seth menghampiri Elena. Tangan kirinya mengusap anak rambut isterinya. Penuh kasih sayang. Mata saling bertentangan. Perlahan-lahan  wajah Seth makin rapat dengan wajah Elena. Rapat sehinggakan desah nafasnya yang semakin memberat jelas kedengaran. Seth makin menunduk. Bibir Seth bertaut erat dengan bibir Elena. Lama.

“Assalamualaikum.” Seth memberi salam.

“Wa’alaikumsalam.” jawab Elena.

PANGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!!!

Harap maaf. Perenggan di atas adalah khayalan penulis sahaja. Hal ini terjadi apabila otak penulis bekerja lebih masa sehingga di luar petala lalu wujudlah ketidakseimbangan hormon yang menyebabkan beliau meroyan tidak tentu hala.

Yvonne kat rumah tak boleh nak lelap mata. Dah macham orang gila. Lu pehal amoi? Ada perasaan tak bagus sampai lu tak dapat nak tido, eh?

Pagi di CH. Elena bersiap-siap depan cermin. Bathrobe putih membaluti tubuhnya. Seth di luar sedang bercakap di telefon dengan Yvonne. Sekadar mengarahkan Yvonne menukar appointment ke minggu hadapan kerna dia masih ber-honeymoon dan belum tentu lagi bila pulangnya. Talian dimatikan. Laju langkah Seth diatur untuk melihat isterinya sedang bersiap.

“Dah chantek dah.” puji Seth kepada Elena. Dan mereka berdua senyum meleret.

Aishhhh..kanda ni nakal tau! Pagi-pagi dah senyum meleret macham tu. Buat dinda goyah amat!! Perlulah kanda ingat bahawasanya dinda hanya memakai bathrobe. Mudah sahaja untuk dinda leraikan ikatan tali di pinggang. Mau kanda menggelupur nanti. Auummm!

Seth tanya kat Elena nak keluar tak?

TAKNAK!! Dinda taknak keluar ke mana-mana pun, kanda! Nak duk dalam bilik je boleh? Banyak aktiviti boleh dilakukan bersama-sama di dalam kamar ni tau! *pandang katil besar*

Elena kata memang dia nak keluar tapi baju yang dia bawak semuanya baju pejabat. Yelah, asalnya datang untuk conference. Mana ada baju casual dan baju santai. Dalam sindiran Elena mengucapkan terima kasih kepada Seth untuk kejutan honeymoon tu. Tapi Seth menafikan yang itu idea bernasnya. Terus terang Seth beritahu yang itu semua idea bos Elena sendiri, KC.

Seth melabuhkan punggungnya di atas birai kerusi. Lalu dihulurkan shopping bags kepada Elena. Beg kertas bertukar tangan. Nyata Elena terkejut dengan isi dalamnya. Pakaian untuk Elena!

“Abang beli masa Nora tidur. Macham penat sangat nak bangun, eh?” Seth senyum nakal.

“Hmmm..tak payah lah cakap.” Elena tunduk dan tersenyum malu.

HOMAIGODDDDDDDDDDDDD!!

Malunya bila kanda usik dinda begitu!!! Kanda ni nakal tau! Mana dinda nak sorok muka dinda ni? Boleh tak dinda sorok muka dinda di balik dada bidang kanda? Auuuwwww..

“Malu? Nora kan dah jadik isteri Abang sepenuhnya.”

*pitams*

CPR!!!

TOLONG KASIK CPR KAT DINDA, KANDA!!

Seth yang tadi duduk di birai kerusi perlahan-lahan bergerak seolah-olah merangkak ke arah katil di mana Elena sedang duduk. Targetnya hanya satu. Nak cium Elena.

Cepat-cepat Elena mengelak. Seth terbaring di atas katil empuk. Missed! Elena coba ubah topik dengan mengajak Seth keluar beli bunga. Seth tak mampu berbuat apa-apa. Telan liur sambil coba menenangkan diri dengan memandang kuku sendiri.

Nak buat cakaran harimau kah, kanda? Meh sini dinda cakarkan, mau???!!!

Kicauan burung-burung, dan bunyi unggas turut sama menyerikan suasana. Seperti faham dengan mood bulan madu yang baru terbit di hati Seth dan Elena. Seth dan Elena berjalan-jalan di taman bunga. Jalan sambil berpegangan tangan. Sungguh comel sekali bila mereka ber-camwhore. Dan cemburu sungguh bila Elena menyuapkan stoberi ke mulut Seth. Bukan main sukanya kanda dapat pegang-pegang Elena ya? Elena seronok tengok bunga, kanda pulak seronok tengok Elena.

Dinda pulak syok tengok kanda.

Yvonne kat ofis mati kutu. Frust lettew! Kerja apapun tak buat tapi duk berdiri je dalam ofis Seth sambil pandang kerusi kosong. Tak dapat berdiri lama kat situ, Yvonne keluar. Langkah terhoyong-hayang tapi bukanlah dia mabuk. Yvonne pegang kepala. Tak lama, terus jatuh pengsan.

Matik terus pun tak apa! Lagi bagus!

Zira yang terjumpa Yvonne yang dah terbaring atas lantai. Cepat-cepat Zira panggil Malik mintak tolong bawak Yvonne gi klinik. Di klinik, Yvonne dah sedar. Doktor cakap dia terlalu stress, disuruhnya Yvonne berehat dan tenangkan fikiran. Jangan buat banyak kerja.

Macham mana nak tenangkan fikiran kalau asik duk sesakkan fikiran sendiri pikir pasal laki orang? Nak kata buat kerja banyak kat ofis, takdak pung! Asik duk menjarum je adalah!

Bitch!

Yvonne mintak ubat tidur daripada doktor tapi doktor takmo kasik. Dia cuma kasik MC sehari jek. Keluar dari klinik, Zira dan Malik dah tunggu. Dengan suara serak-serak manja, Yvonne cakap dia takde apa-apa. Wow, gua suka gila suara lu ni pompuan. Seksi dan menggoda berganda-ganda!

Kembali semula di CH. Honeymoon suite Seth dan Elena penuh dengan bungan mawar segar. Atas katil pun penuh dengan kelopak bunga. Elena kemain lagi suka. Seth kemain lagi suka tengok Elena suka tengok bunga. Dinda pun kemain lagi suka tengok kanda suka tengok Elena suka bunga.

“Suka tak?” tanya Seth.

“Suka.” Jawab Elena sambil tersenyum.

Dinda juga suka, kanda!!

Elena capai sekuntum bunga mawar merah. Lalu bertanya kepada Seth tak membazir ke beli bunga banyak-banyak ni? Terus Seth tingkah soalan Elena tu dengan jawapan yang apa sahaja dia buat untuk Elena tak pernah dirasakan membazir.

Awww..mudah benar kanda mencairkan hati dinda ni dengan kata-kata kanda.

Seth tanya Elena suka warna apa. Ringkas Elena jawab warna merah. Ahhh..warna kegemaran kanda! Dan warna kegemaran dinda jua. Seth tanya lagi kenapa warna merah menjadi pilihan Elena. Lalu dijawabnya yang warna merah melambangkan chenta.

“Maknanya Nora dah chentakan Abang sekarang? I mean after last night….” ayatnya dibiarkan tergantung. Mukanya penuh pengharapan untuk mendengarkan jawapan daripada isterinya.

YA KANDA!! YA!! Dinda memang chentakan kanda. DULU, KINI DAN SELAMANYA!!

Nora kaget. Coba untuk mengelak daripada memberikan jawapan kepada pertanyaan Seth. Sengaja dia menjawab soalan dengan soalan lain.

“Boleh tak nak kasik sikit bunga kat Adila?”

“Kenapa Nora suka ubah topik bila Abang tanya sayang Abang ke tak?”

Nora mengelak lagi. Sengaja dia ajak Seth pergi beli sayur. Tadi bunga, ni sayur pulak?

“Takmo sayur, nak sayang Abang ke tak?”

NAKKKKKKKKKKKKKK!!! Dinda sayang kanda lebih dari bunga dan sayur tau!

Dila makan dengan Amir. Sambil makan, Dila sembang-sembang. Katanya, Amir tak pernah kenalkan dia pada anak-anak Amir. Amir jawab mudah, sibuk. Dila beri cadangan kat Amir suh bawak anak-anak dia jumpa dengan Dila nanti sebab Dila betul-betul nak kenal. Amir tak berikan jawapan yang konkrit. Muka Amir tak bersungguh. Nampak benor dia sebenarnya tak suka kat Dila semacham mana Dila suka kat dia. Sian Dila.

Sedang enak Elena baring-baring atas katil (err..baring sorang-sorang jek), telefonnya berbunyi. Panggilan daripada Dila. Dila mengadu kat Elena yang Amir dan dia takde apa-apa. Hubungan mereka tak ke mana sebab Amir tak pernah beri harapan. Semestinya Elena tau sebab apa Amir macham tu. Sebab Amir sukakan Elena! Elena hanya mampu menasihatkan Dila supaya jangan bersedih. Katanya, ramai lagik lelaki lain untuk Dila. Contohnya; Malik. Hehe.

Seth dari verandah cepat-cepat panggil Elena. Ada pelangi katanya. Elena tak percaya. Tak mau ditipu hidung-hidup lagik. Tapi sungguh-sungguh Seth coba meyakinkan yang dia tak tipu kali ni. Siap nak amek gambar pelangi. Elena fikir dua kali. Sudahnya dia pergi dapatkan Seth yang tengah beria-ria tangkap gambar guna BB.

“Chanteknya..!” tanpa sedar Elena memuji kechantekkan pelangi di dada langit.

“Eh, tengok tu!! Ada lagi satu! Pelangi kembar, tak pernah saya tengok sebelum ni.” Elena berkata lembut. Perlahan tangannya mencapai lengan sasa Seth. Seth yang menyedari perbuatan Elena hanya merelakan.

Oh, dinda terasa sangat bahagia.

“Rupanya Tuhan turunkan hujan untuk hadiahkan kita pelangi.” kata Elena.

“Dan semoga Tuhan kekalkan perkahwinan kita seperti warna-warna pelangi tu.” sambung Seth.

Mudah saja Seth merangkul Elena dengan sebelah tangan. Elena hangat dalam pelukan Seth sambil menyaksikan keindahan pelangi kembar di puncak CH.

Dan dinda jua terasa kehangatan pelukan kanda menjalar di segenap inci tubuh dinda.

Seth bersiap-siap untuk pulang ke KL. Elena pulak sibuk pilih-pilih bunga untuk dibawak pulang bersama. Tapi Seth tegah. Dimintanya Elena tinggalkan saja. Nanti akan dibelikan bunga yang lebih segar untuk dibawak balik. Tapi Elena sayang benar nak tinggalkan semuanya di bilik. Sampai Elena buat Seth janji untuk belikan yang baru kalau dia tinggalkan semua bunga-bunga tu.

 “Kalau tak beli..siap Abang!”

“Kenapa? Kalau Abang tak beli, Nora nak buat apa?”

“Nanti taulah apa saya nak buat.”

“Cakaplah..” dengan muka separuh menggoda Seth merayu.

“Ehhh..mana boleh bagitau!”

Kalau kanda tak beli, dinda rogol kanda! *crossing my fingers, mengharapkan kanda terlupa nak beli bunga yang segar*

Kereta Mercedes merah meluncur masuk ke perkarangan rumah. Elena keluar dari tempat duduk sambil marah-marah sebab Seth dah janji nak beli bunga tapi tak beli pun.

YES!!! Harapan dinda akhirnya menjadi nyata!! *evil grin*

Seth tanya kat Elena kenapa marah-marah. Elena jawab yang Seth kata nak beli bunga tapi tak beli. Seth coba membela diri. Tak sempat katanya, lagipun dia penat.  Elena sembur balik, kalaulah dia tau dari awal lebih baik dia kutip bunga dalam bilik tu. Tak kisahlah kalau bunga tu dah lama dan tak segar.

“Kalau tak boleh tepati janji, lain kali jangan janji.” setempek kena tepat kat batang hidung Seth.

“Okey, okey. Abang mintak maaf. Malam ni Abang beli bunga ros banyak-banyak ganti bunga ros Nora yang tertinggal kat hotel tu.”

Tapi Elena menempelak Seth. Katanya bunga kat KL tak sama dengan bunga kat CH. Seth mana tau menilai sebab Seth tu orang lelaki. Elena dah malas nak bertekak. Disuruhnya Seth bukak boot kereta.

“Okey. Sorry.” Seth yang bersandar di tepi kereta terus menekan butang dari kunci keretanya. Boot kereta terbuka luas.

Elena terkedu.

BUNGA!!!

BUNGA PENUH SATU BOOT KERETA!!

“Eh, bunga lah!” Seth pura-pura terkejut sambil buat muka inesen.

“Bang, bunga ni untuk siapa?” muka Elena memang dah sexcited.

“Ntah. Abang ada beli untuk ayang Abang nama Nora. Kenal?”

“Kenal!” Elena jawab sambil angguk-angguk dan senyum.

ROMANTIKNYA KANDA!!! Hati dinda benar-benar telah kanda tawan. Mana bisa dinda marah kanda lama-lama. Belumpun sempat dinda merajuk, kanda sudah pujuk sebegitu rupa.

Elena tanya bila masanya Seth beli semua bunga-bunga tu. Seth jawab yang dia beli senyap-senyap masa Elena tengah ralit beli buah.

“Lain kali takmo melenting-lenting, eh?” manja sekali Seth berkata begitu kepada Elena.

“Sorry. Banyak sangat la surprise Abang ni.”

Seth senyum sambil mengerdipkan matanya kepada Elena.

Dinda tergoda lagik!! *pitams*

.

i.Z.Z.i.e:

Nak gi mandi wajib. Okbai.

88 thoughts on “Nora Elena: Episode 16 (CAMERON HIGHLANDS!!!)

  1. dear izzie,

    aku suke bace writing ko psl NE ni..walo aku dah khatam KYS 189 kali, tapik still nak bace gak summary ko..since aku x sempat nak tgk tv..balik keje nak uruskan anak2 lagi, etc..anyway, teruskan tuligh summary cite2 lain tau…

    • bila ko tulis NE, terus gua ingat “network element” sebab kat tempat keje gua selalu duk sebut menda alah tu. skang ni kena tambah dalam glosari, NE=nora elena😛
      terima kasih ye pidatotot sebab baca review meraban gua ni. nanti gua usahakan review sampai abis yek!

  2. ::whoaa..review kali ini agak 18SX terlebey2.. die pnye fantasi kmaen lagi..da mcm buku2 Harlequin Present da ni !! tp, yg scene yvonne tu merosakkan btol la…lpas ni x pyh citer pasal die lg zie.. TNX so very much zie..really make my day laa !!::

    P/s : NE da abes…sob sob..x puas nk tgk….

    • thanks asmara!
      erk..i hope u bukan asmara shah jaszle tu..uhuk uhuk
      i coba terus tulis sampai episode akhir walaupun drama kat tv dah abis hehehe..

  3. i gelak2 mcm org giler jam 4.30 pagi baca recaps u. mmg episode yg dinanti2 sejak bermulanya drama ini. mak i pon kate cute betol diorg berdua dlm ep ni. tapi ade kekurangan sket sbb nora tetibe je lembut hati mcm tu. sblm tu mcm2 dah seth buat tapi hati dia mcm batu jgk. tetiba je spontan gitu & ajak plak tido sekatil terus-menerus hehehe.

    sepatutnya tunjukkan beberapa babak yg dia dah mula berlembut dgn seth sket. lps tu baru acara kemuncak, jd believable sket transitionnya. :p tp apa-apa pon mmg best lah ep ni. nape la tak tunjukkan babak di katil tu! sekurang-kurangnya, baringkan ke hape. susah sgt nak tgk diorg ni sekatil lah. so trima kaseh tambahkan babak tu dlm recaps ni LOL!!! walaupun hanya dlm imaginasi je…

    • nora elena taknak bazirkan masa yang ada, tu pasal terus lembut hati..ajak tidur sekatil! konon je takut seth sakit belakang, padahal.. lalallalala
      huh..i pun macham #$%^& kenapalah taknak tunjuk sikit kan..takyah banyak, SIKIT pun dah ok..macham scene seth sembur perdume lady million aritu.
      i tak mintak scene tindih-menindih (oppss!) pun.

      nak mengharapkan abam aaron n siti saleha berlakon macham tu memang tak dapek…kang tak pasal kena tapis dengan finas. oleh yang demikian, kita perlulah menggunakan daya imaginasi yang sah-sah 18sx. teettttttttttttttttttttttttttttttttttttt! (-_-)v <—–cheQpora punya trademark hehe

      audrey, u gelak 4.30? seram pulak i banyangkan..haha! sempat aje ye baca, baby dapat minum susu dengan tenang tak? :p

      • LOL ye, smpt lagi baca, my baby, lps minum susu trus je tido, x perasan langsung mummy dia meroyan gelak guling. :p

        ye, i sgt2 suka scene sembur perfume tu! was hoping bleh lah tgk byk sikit scene mcm tu heheh…

        oh, td ada org tanya abg atan is that bby dahlia dia dlm babak akhir tu, tp dia kata bukan. crew punya anak hehehe.

      • me tooooooo!! scene sembur perfume tu memang sangat epic!! priceless!! kalau banyak2 scene macham tu, ahhhh alangkah gumbiranya hati beta
        rasa macham i pula duk kat sebelah abam atan. ok, gatai sangat tau!
        ngeeee…baby tu memang comel. i geram kalau baby montel2 ni. mau i gomol sampai menangis pastu bila dah nangis, i pas kat orang sebelah. lololol

    • thanks, anne! really happy coz u enjoy my writings. will try my best to review sampai habis (wpun drama nora elena dah tutup tirai semalam)
      happy reading, darl!

    • ades.. kelakar ke? i ingatkan, i meroyan melampau2 buat orang menyampah nak baca. nak nak plak episode 16 ni memang banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk scene dalam bilik, atas katil, berdua-duaan.

      TAPI I SUKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. uhuk uhuk. ok, hari jumaat ni. kena bawa berzikir🙂

  4. anyonghaesayo ! kim joo won was like seth versi melayu cume care seth lg lmbut dan menggoda !
    dlu slalu berangan na jdk GIL RA-IM..skrg nak jdk NORA plk…ngeee~
    untuk melepaskn rndu pd cite NORA ELENA… trpkse lah khatam kn lg novel KYS dan bce review kamoo byk2…

    • KIM JOO WON tak sama macham seth dear..kim joo won mulut macham gampang, eccentric, ikut kepala dia jek. but both of them were manipulative, dan chentakan heroin sepenuh hati. omoooooo~~ i love my kim joo won and muhammad seth tan equally!!

      dua karektor yang pada i terlalu banyak berikan impak yang besar sampai ke hari ni. anyway, thanks for reading my belog ^^

  5. muahahaha…gua pun nak g mandi gaks…ok babai..

    ps: lu ni letak gambo kim joowon ni yg buat gua nak g tgk secret garden buat kali ke 70x 87 nih..adeih..dah lame den x dengar lagu that man…asyik dengar lagu sofaz jek semenjak due menjak nih..ahaks…

    akhir kata cecepat sikit sambung review ep 17 eh…

    • kah kah kah.. ni dah mandi ke belom ni?😛

      kim joo won oppa tu memang saje gua letak, biar orang tau macham mana gua meroyan dengan dia before this. aishhhh…rindu gila sama oppa.. lagu that man memang gua ulang tiap2 hari sebelum tido. macham lullaby untuk gua.

      episode 17 sila tunggu. gua nak baca stanza cinta dulu. nanti wa sambung tulis laju2 okeh. weekend ni free..weeeee

  6. Izzie,

    best giler la u tulis…….selalu bukak kat opis n selalu senyum sorang2…kdg2 terlepas gelak…member sume dah naik heran….kalo cite ni sambung lagi seminggu confirm kena tukar dept sbb dah mcm pompuan gile+meroyan+asma n bos taknak amik risiko dpt staff mcm i……sori la masuk tak bagi salam…..assalamualaikum….hehehe

    jgn kata tasbih u…tasbih i pun dah banyak putus…..muahahahaha

    teruskan usaha anda dgn cite2 yg lain selepas ini..malaysia boleh!!

    • nabila,
      senyum sorang makruh tau!😛
      eh…nak jawab salam, wa’alaikumsalam.
      u ni, kan dah pesan..tesbih biar banyak takpe. kalau putus, cepat2 boleh ganti.
      kalau tidak, memang asik tersampuk je lah😛
      anyway, thanks sebab sudi baca and tinggalkan jejak ye ^^

    • thanks firdaus ^^
      eh ehh… i am not a funny person, serious -_-”
      rupanya ramai jugak ye guys yang tgk drama nora elena ni
      and thank you for reading my blog

  7. HOOOOOOOOOOMAAAAAAIIIIIIGOOOOOODDDD!!!

    cheQ Izzie! Abes pensel kayu nih hah i geget2..Sumpah tang -Seth makin menunduk. Bibir Seth bertaut erat dengan bibir Elena. Lama. – i dok pk..tang mana plak nih..ampess…dalam nobel ade kt tb xdek kaaaa??

    Mintak nyaaaaawaaaaaaaa….Time abam aaron bangun gosok2 mata bila nora elena kejut ajak tidoq sesama,kat umah nengok aritu jerit, bila baca recaps sensorg pun jerit jugaaakkk!! ommooooo!!

    Hadoi hadoi..Semput menahan napas time tgh baca review….Pernapasan i da macham orang nazak mintak nyaaawaaaaa!!! cheQ izzie laa punya pasai nih!!!

    Awwww…Apesal inchek tunang i x penah kasik munge 1 boot kete! Mahupun 99kuntum!! Huwaaahhh..Dia penah kasik 3 kuntum jek..Itu pn time i majuk, dia tinggalkan tepi pagar..Huukkk..Tp xpe..Sbb ada ferraro rocher sekali..Kih kih..

    Hadoihlaaa hadoihlaaaa..Mana nak caik abam seth tan dalam realiti ini?? Abam aaron pong kawen sudehhh…
    Mode sedih tp x seberapa bila ngat blk scene dlm hotak cheQ izzie yg skrg turut sama bermain berulang kali di kepala hotak! Abam seth tan dgn i..eh tak..ngn mak su garang yg da lembik cam jeli tuh! hahaha!!

    Eh tengs for mentioning me in of of the comments above ;p
    Malu cheQ! Tapi i seconded the phrase!

    -oleh yang demikian, kita perlulah menggunakan daya imaginasi yang sah-sah 18sx. teettttttttttttttttttttttttttttttttttttt! (-_-)v <—–cheQpora punya trademark hehe – (awww..rasa glemer japs!)

    Da kena kawen da kita nih cheQ izzie..Manjang kena mandi wajib..Eh opsss..Haha..Asar kat umah laa kang..Wakakakaka….

    Good job dear! Ingat i tunggu yg smpai finale tau!😀

    Peace! (-.-)v

    • nasib baik geget, kalau tindakan luar kawalan u tikam diri sendiri macham mana?

      “Seth makin menunduk. Bibir Seth bertaut erat dengan bibir Elena. Lama.” <—— imaginasi i kan bekerja dengan sangat keras. oleh yang demikian, scene ini tiada dalam novel dan drama. hanya kepala otak ni saja mereka cerita. HAHAHAHAHA.

      kekeke u jerit2 ni, boss tak perasan ke? kang kantoi, tak pasal kena buang kerja😛

      inchek tunang u comel la. dah la jawab nak jadikan badan macham aaron "kejap lagi", pastu tinggalkan bunga 3 kuntum tepi pagar. olololo…chumils!! ok dah tu dia ada effort gak, kasik bunga, kasik cokolat..kalo tak kasik langsung? lagi panjang muncung kan?

      toksah la susah payah nak carik seth tan.. inchek tunang dah ada tu. i tolong sambung carikkan seth tan untuk diri i sendiri okeh! btw, u dah tunang, nanti nak kawen jangan lupa jemput ye cheQpora.

      i kanak-kanak ribena lagek..belom boleh kawen.. HAHAHAHAHA.

  8. adehh..tergelak2 ai bace tau….kene kontrol plak tuh sbb masih di opis…besttt…ni yg buat tak sabar nak balik rumah…mlm ni nak ulang tayang epi 16 ni lagi 3 4 ribu kali hehehe..

    • nasib tak kantoi tau! lain kali kalau gelak tu cover sikit, nanti orang ingat u tak betul😛
      sila lah ulang. mana tau boleh bawak masuk dalam mimpi.

  9. terubat rinduu… tunggu sikit punya lama hang punye review. chek meroyan gila babas jadinya…
    tabik spring kaki tangan ah.. mmg best giler… gelak terbahak2 chek baca review hang! mmg one of a kind ah! chek kena tutup mulut ngan belakang tangan ni coz tak moh org lain dengar chek dok gelak & tersengeh sorang2 mcm org gila. kang kantoi lak nanti.
    dah 20 kali lebih kot rasanya chek ulang tayang episod 16 ni. (dah download awal2 lagi). habis semua dialog chek ingat. but review hang gak yang chek tunggu2…
    tak sabar nak tunggu review yang lain…

    • sorrylah babe, kami kepam lama review episode 16 ni. baru tangah malam tadi siap tulis. hahaha..drama dah abispun, kami baru terkedek-kedek nak bayaq balik reviews lagik 8 episodes tu. matiklah! diva betui duk postpone sana sini!

      hahaha..ni musti kes baca kat opis ni kan? kalo bos lalu pun silap2 boleh tak perasan. penganjur tidak menanggung sebarang masalah di kemudian hari😛

      sila lah ulang tayang episode 16 itu..dan jugak episode 12 & 13. review yang lain akan menyusul tapi macham biasa..kena tunggu lah😉

  10. i rase time episode 16 and time minggu ni la rasa puas sangat. i tak rasa pun mcm menunggu2 hari isnin. don’t know why but rasa puas sangat! hahahahaha. dh bnyk scene romantic la katakan.!

    • glad u like it! i hope it worth ur waits. maklumla, dah berkurun i simpan dalam draft. perasaan sexcited org nak baca review pun for sure dah makin kurang kan memandangkan drama nora elena dah abis pun semalam.

      takpe, no problemo dear. boleh je nak iklankan site i kat ur FB. asalkan jangan letak kat website 3gp sudeyyyyyyyy😛

      thanks anyway!

  11. hahahaha lawak la review kau.. aku tergelak sorang2 mcm pompuan gila kat bilik ni.. kedengaran suara abahku kat ruang tamu sedang bertanya kat mak aku “apasal gelak sorang2 dalam bilik tu?”.. semua gara2 ko izzie.. keep on writing! tak sabar nak tunggu sampai last episode review!😀

    • huhu.. jaga bebaik, kang memang kena cop gila dek abah ko sebab gelak sorang2 dalam bilik baru tau..
      babe, gelak tu lain kali cover dengan bantal, baru la sound proof😛

  12. cheQ izzie,

    I geget jela sbab da try tikam diri sndri *blum try btul-btul,try olok-olok jek * macham sakit jek..😐

    Kebetulan plak bos arini semua takde.. Fuh rasa macham kat sorga ngan abam atan tau cheQ izzie.. Kih kih.. jerit-jerit manja gitu sambil main chak-chak belakang pokok! wuhuuu! :-*

    Haha! inchek tunang memang chumils pong.. serba serbi chumils ( asik puji abam aaron jek so in case dia terbaca,compliment dia skit-skit sudeh! ) kalau x takdaklaaa cheQ terguda! auuumm.. Hahah.. Pandai u ek? U pun da ada Mr. K kan? So tapayala susah2 caik abam atan B-) kalau i tadapat bia kita sama-sama tadapat. Err.. Boleh gitu?

    Haha..InsyaAllah masa xmas nanti lansongnya.. U dtg pakai suit Santarina k? Suit punjabi leh pakai apela sgt suit Santarina tuh kan? U dtgla bwk karung guni adiah sekali so that i tapaya prepare doorgift for my guest😛 gila cheapskate! huhu..

    Yelah.. I dgn hati yg agak was-was cuba gakla utk mempercayai yg u nih masih kanak-kanak walaupun otak u yg berkembang pesat dan sentiasa bekerja lebih masa tuh lansong x naif macham kanak-kanak yg lain..

    U nih kanak-kanak jadian barangkali? Atau jadian kanak-kanak? Apapepun 2-2 mak seram noks!

    Peace! (-.-)v

    • ehhhhhh.. i ada mr.k tapi tak salah kalau nak carik muhammad seth tan *uhuk uhuk*
      biar sama-sama tak dapat eh? gila pedengki!!😛

      xmas? adoi, xmas pun ada kawan uni i kawen kat melaka. u kawen kat mana nanti cheQpora? u nak i pakai suit Santarina? mesia panas lah! i tak tahan LOLOLOL

      percayalah bahawa i masih lagik kanak-kanak ribena. dan i memang minum ribena hari-hari tau!

      • CheQ Izzie,

        Hahaha…I memang pendengki yang sejati!!!😀😀

        I kat kl..N actually xmas tuh belah laki, mine is on 24th.. So kalau nak datang, wajib pakai suit santarina sbb i wat kat dewan ekon..Sure u tak panas punye!🙂

        Ya Allah, hari-hari minum ribena? Sah! Kanak-kanak jadian nih! :p

      • hahahaha.. sungguh2 u berdengki ye!

        eee..malo lah i pakai suit santarina. pakai suit lain tak leh ke? birthday suit, maybe?
        PANGGGGGGGGGGGGGGGGG!!
        ok..tak kelakar

    • alamak..sorry ler buat u tunggu lama for this recaps. amacam, worth the long wait tak? i will try my best to write for the rest of the episodes😉
      erk..u gelak sorang2 kul 3 pagi? serammmmm..jangan mengilai sudey!!

  13. ::ari ni sabtu dtg kije emo2..terus ja bkak belog u zie..ceria jak rasa !! x sabar nk tnggu ur recaps on epi 21..boohohohohoo…ms segala2 rasie pecah tu.. ms tu i terase mcm i pon ada kat dalam bilik tido diorg skali ja tau..

    kat opis ni sume da lega bila NE da abes, so diowg x yah dgr i buat review NE dgn mulot tiap2 hari..tp skang i nga wat review NE based on ur belog plak..kiranya NE’s mouth to mouth (len mcm bnyi nye yer..) RSS Feed ..muahahahaaa…btw, perasaan sexcited i nk bc ol ur review on NE sapai ke titisan darah terakhir x pnah berkurang zie..maken meluap2 lg ada laa…(tp part yivon tu pndg sebelah mata ja, kalu die xde, x da plak sape lg nk dibencikkan !!)

    keep it hap my dear..TQSVM !!::

    • wahahaha..sampai gitu skali u ni za..eh? sabtu pun kena keje ke babe? i kalo kena keje ari sabtu, mau tarik muka. ari sabtu adalah hari remaja ok!

      nanti i tulis recaps episode lain sampai abis. tapi memang berjanggut la jawabnya..hehe

  14. mmg worth.. gelak sorang2 tutup mulut sendiri… mati la bilik parents kat bilik sebelah kalau buat bising…
    I jd mcm ni coz terjumpe ur blog dr episode 11 lg.. n lps tu gatal2 gi order Kasih yang Suci kat mph online… dpt tros bace dlm mase xsampai 12 jam khatam… tp ur review of the drama lg havoc…

    btol la.. b4 this mmg xheran pon aaron aziz belakon citer ape pon.. skali dia jd Seth Tan.. Angau overboard…

  15. Seth menghampiri Elena. Tangan kirinya mengusap anak rambut isterinya. Penuh kasih sayang. Mata saling bertentangan. Perlahan-lahan wajah Seth makin rapat dengan wajah Elena. Rapat sehinggakan desah nafasnya yang semakin memberat jelas kedengaran. Seth makin menunduk. Bibir Seth bertaut erat dengan bibir Elena. Lama.

    “Assalamualaikum.” Seth memberi salam.

    sebelum membaca ayat PANNNGGGGGGGGGGG hang kat bawah perenggan ni, sedaya upaya otak aku bekerja untuk ingat bila scene ni ada? HAHAHAHAHA rasa2 last tu mmg scene amek bantai tu ja! cis cis!!! masuk pulak tu scene imaginasi hang! hahahahahaaa.

    aku rasa hang ada bakat buat novel sendiri la. haha okbai

    • HAHAHAHAHAHA!!
      sorang lagik terkena. sorry la babe, mana ako nak tau otak hang bekerja keras nak ingat bila scene ni ada😛

      ADA, memang ada. DALAM KEPALA HOTAK AKO JA!! LOLOLOL

      ako tadak bakat sebab imaginasi ako hanya tercetus hasil daripada pembacaan dan daripada menonton drama/filem. sekian.

  16. hai…
    tengah blog hopping pasal stanza cinta and terjumpa your blog… then baca tentang komen you on drama nora elena episod masa di CH… very2 funny… i like your imagination and narator…

    nak minta share with my FB friend yg gilerrr with nora elena too ya…

  17. hai….izziee………
    hahaha…. berguling2 tahap gila gaban… bestnye review…….
    Thanx dear penuhi hajat suruh wat review ni
    buat la novel satu… konfem i’ll buy it.
    episod 16… sexy and sexcited gilerrrrrrr…… Cam dah meroyan plak minat ngan Aaron tu……

    • hahaha..sapa tak meroyan kan?
      haruslah satu malaya dah angau kat dia
      aishhh..lepas ni sambung tengok dia berlakon dalam stanza cinta plak
      tahun ni memang betul2 tahun aaron aziz la ^^

      novel? NOOOOOOOOOO… *larik laju-laju*

  18. Babe, I’ve been waiting for your review la. Takper, walaupon drama dah abis, I am still waiting for your reviews…:) Suker sangat bacer, sampai tergolek-golek dari kerusi dah nie….:) Memang you aderlah idola I setiap kali yang berkaitan dengan Seth Tan…:)

    • so sorry.. i am so occupied with work la dear
      tapi semalam dah start tulis review for episode 17..cuma motivation agak kureng sebab episode 17 banyak konflik, tak banyak aksi pegang2 LOLOLOL
      nanti malam i sambung lagi okay!

  19. Hi dear..thanx 4 d review..nsb bek xde org nmpk i guling2 glak sbb bc review u nih..hehehehe
    well keep it up..luv u style of writing..

    i pun kemaruk dh ngn ahmad seth tan nih..nsb die laki org..hehehe

      • i gling dgn bantal jek sbb bc kt opis hahahahaha..klu lyn kt umh nnt tkut meroyan lbh jeles plak en asben t..huhuhuhu wlaupun i dh ckp kt die yg die la seth tan version i..hehe tp still nk seth tan version NE..ngeee!!!! panggggg sedas due sbb xsdor dri..hakhak

      • sapa tanak seth tan version NE kan? ekekekeke..
        jangan sampai bawak dalam mimpi, sudeyyyy.. kesian sleeping partner u nanti😛

  20. adehh. giler best mcm review ko izzie.
    kalo mgmt company aku nih bleh tgk muka aku sengih dr cam laptop nih, mau dh kena showcause letter ngan kena review medical check up pd ujian psikiatri.
    terbaekkkk!!!

    • omoooo~~ CARL ZAFRAN??!!!
      erkk..ni nama sebenar ke nama samaran?

      kalau nama sebenar, taukah ko bahawasanya ako jatuh chenta dengan watak carl zafran dalam novel cinta pertama?
      tapi kalau carl zafran tu bukan nama sebenar, ko abaikan lah saje fakta bahawasanya ako pernah meroyan kat watak dengan nama ko tu ye😛

      kalo ko nak buat medical check up kat psikiatri, ko gi skali dengan yvonne eh. dia pun ako syak mental lah. hehehe

      carl..thanks for reading ^^

      • nope, sejujurnya nama samaran.
        yup, nama tu hanya ‘adaptasi secara longgar’ (mcm pelik plak bila ayat ni traslate sebijik dr BI) dari novel “cinta pertama”. aku juga jatuh chenta dgn watak carl zafran ngan nurul iman tu.
        yvonne ‘set’ tu mmg sah2 wayar putus. huhuu…

  21. u know what…bc recaps nih buat sy jerit sorg2 ..seb baek ade parents kt ruang tamu..so jerit dgn bntl je…silap2 parents bole igt anak dara diorg nih meroyan~hehe

  22. suka juga layan review you ni Izzie. I ni pengikut setia korean drama,tp Nora Elena menyebabkan i berpaling ke drama melayu.Memang kalau boleh kita nak scene romantik tu happening sikit,tp paham2 le kan.Aaron tu sape…Anyway i really enjoy to read ur review.so creative!!

  23. Tergelak2 I baca sebab masa i tengok this episode pun, lebih kurang je reaksi I dgn you everytime lepas Seth ckp apa2…sukaaaaa sgt episode 16. And kerana review you ni, I nak tengok lagi sekali episode 16 hahhaa..keep it up!

  24. best arr baca!gelak gak sensorang baca kat opis:) tapi until now tak dapat tgk nora elena. jenuh cari dalam website nak download tak dapat. tonton pun dah tak de episod 1-24:(

  25. Hi izzie. Aku terjebak tgk NE after member Aku kempen gila suh tgk ombak rindu. jatuh chenta ngan Aaron aziz on d spot. Tp Seth tan lg best la compared to en Harris. Ko nye review ni kelakar sgt la ….

  26. sonok la bca revew u…kalu nak tau i baru tgok nora elena nie pd 2 september 2012…bayangkan hangat nora elena da smakin lumpur di telan zaman…da masuk drama adam hawa da…baru nak tgok..hahahah=) …tp novel da baca sebelum dtyangkan msa tu msih study tahun 2008 asenye bca buku nie…time tu nak exam…bukan stdy paper.. stdy nora elena…baca 3 kali lg novel tu..stdy tok exam xnak pulok…seb bek paper lulus…so bile men kat tb mmg xlayan lgsung…xtau pun cite tu wujud…duk dgar member cite je kat opis…tp wat do je…so mmg x layan la time tu…kje.. balik lmbat….kul 10 mlm baru smpai umah…..mem lama msa stdy dulu siap msg kat facebook…tya …tgok noraelena x…dgn banganye…x pun……..skaank i tgok berulang kali cite n siap beli novel lg…skaank x sbar nak balik umah sb nak tgok nora elena lg…walau pun da 1000 kali ulang….huhuhu….dulu x suka aaron aziz…xminat pun ….sb seth tan i rase aaron aziz tu encem sgat….hahahah…patutla die mnang ABPH….upenye penangan nora elena…msa mula tgok drama mmg frust sb lari dr novel…tp bile lama2 tgok ok la….boleh trime gak la…tp watak aaron nampak ganas sikit la…kadang2…haahah…walaupun novel KYS mmg terbek…1 of my feveret novel…bnyak2 novel i baca i rase KYS paling bes la…huhu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s