Dior Addict. Be Iconic.

Dulu pernah gua tulis kat sini pasal bibir gua yang lebam sebab pakai lipstick. Dan cuma yang boleh dipakai hanyalah lip balm. Tapi, kalau dah tepek mekap dengan eye shadow, eye liner, rouge bagai tetiba je bibir nampak pucat lesi..sangatlah tidak indah di pandangan mata.

Awal bulan ni, gua jalan-jalan. Tetiba kaki terhenti di kaunter Christian Dior. Mata tertancap pada barisan warna-warna gincu. Terus consult SA kat situ.

Gua bilang, sebelum ni gua pernah pakai lipstick tapi bibir gua jadik lebam. So gua takot nak pakai lipstick lagi. SA CD cadangkan supaya tiap kali nak cuci mekap, jangan lupa cuci bibir jugak. Kadang-kadang, masih ada lagi kesan lipstick yang tak tanggal sepenuhnya.

Dan sebab bibir gua mudah kering, gua risau kalau pakai lipstick akan menjadikan bibir merekah. Nak-nak pulak duduk dalam air-cond. Guna air liur untuk melembabkan bibir adalah BIG NO-NO!

Jadi, dia cadangkan Dior Addict Lipstick. Ada lagi yang lebih melembabkan tapi gua setuju dengan Dior Addict kerna gua nak coba dahulu.

Puas jugak nak mendapatkan warna yang benar-benar sesuai dengan warna kulit. Dah kulitpun kelabu asap. Dicadangkan supaya warna pink seperti Kate Moss tapi gua tak mau. Kang tak pasal nampak macham glow in the dark -_-”

Setakat calit di kulit tangan tidak mencukupi. Kena cuba terus di bibir. Kerna warna lipstick mungkin nampak sedikit beda daripada warna yang dicalitkan di kulit tangan.

Dan selepas mencoba berkali-kali akhirnya, gua berjumpa warna yang berkenan di hati.

Source from: Dior Addict Lipstick

Lipstick, the ultimate fashion accessory.

The new Dior Addict Lipstick is a declaration of love between beauty and style, color and couture, and  Dior and its addicts.

A dazzling array of shades for runway-ready lips. Easy to wear, these shades dess the lips with a veil of color and spectacular shine.

In a new and addictive, hydrating and volumizing formula.

With 25% less wax than a classic lipstick, this formula  contains an extraordinary reflecting gel. The result is modern transparency, intense plumping hydration and a magnifying glass effect to intensify shine, plump the lips and above all, enhance color.

Dah sebulan gua pakai. Alhamdulillah. Tiada kelihatan lebam di bibir. Hoooyehhhhh!!! Cuma perlu apply selapis, dah boleh rasa kelembapan di bibir.

Harga: RM90.

“A girl can’t make an entrance without her lipstick.” – Kate Moss.

4 thoughts on “Dior Addict. Be Iconic.

  1. Pingback: Dior Addict By Christian

  2. Pingback: Classic Lipstick

  3. weh, i hv the same problem too. i wear make up sometimes yet sgt susah nk carik lipstick yg ok. kdg2 smpai lebam, merekah and bintik2 gatal =.=;; x pernah lg try dior… satu2 nya yg sesuai stakat ni Loreal je… nmpknye i should try this one too ^^

    • i pakai loreal tu lah bibir jadi lebam n kering..terus tak berani pakai sampailah i cuba dior addict ni. so far, alhamdulillah. bibir pun rasa licin and sexay je (perasan nak mampos!). lepas ni memang taknak tukar dah sebab susah sangat nak jumpa dengan yang betul2 sesuai dengan kulit.
      i fell so hard on dior now leanne ^^

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s