Nora Elena: Episode 3

Gua tidaklah menulis review secara terperinci untuk tiap episod. Cumanya, gua hanya menulis secara keseluruhan. Kalau ada yang mahukan review secara terperinci, maaf..sini bukan lubuknya *peace*

Seth. Namanya adalah suatu nama Christian yang biasa. Sama seperti Jason, Alex, Justin, and etc. Namun, di Malaysia..nama Seth jarang-jarang dapat kita berjumpa dengan empunyanya. Dan oleh kerna namanya kedengaran agak baru, tergeliat jugak lidah nak menyebut. Apatah lagi apabila nama penuh lelaki itu adalah Seth Tan. Kadang-kadang, ada jugak terdengar nama itu disebut sebagai “SET”.

“Huh, padanlah pun nama kau dengan perangai kau tu!” kutuk Elena. Sengaja diulang-ulangnya nama ‘Seth Tan’ tanpa membunyikan huruf ‘H’.

Chapter 45; Page 329.

Seth Tan. Sebut tanpa membunyikan huruf ‘H’?

S.E.T.A.N.

T__________T

Seth Tan tidaklah jahat macham setan. Nakal je. Dan licik. Dan kachak. Dan berkarisma. Dannnnn…  daannnnn… dannnnnn *rawr* 😛

Oh, semalam Nora Elena thrending kat Twitter y’all!

Episode 3?

Tolonglah, gua tak gemar sungguh plot drama yang macham rollercoaster ride tau! Elok dah semalam gua sexcited, ingatkan arini bolehlah reach klimaks *statement pervert no.1* ke apa sebab penantian selama 24 jam nak sambung episode 3 itu adalah sangat menyeksakan. Tapi nan ado! Arini punya episode sangatlah #turnoff!

  • Kenapa Seth pakai white shirts to office all the time? Kut ye pun ada kenangan tertumpah air teh kat white shirts dengan Elena, tapi tolonglah kasik Seth pakai shirts kaler lain jugak. Nasib baiklah he put on his business suit, sedaplah jugak pemandangan. Sejuk je mata memandang. Nak nak plak bila beliau dalam black suit itu. Rasa nak terkam! *statement pervert no.2*
  • Baju yang dipakai Seth waktu malam kat umah dia tu boleh tak tukar? Kasik Aaron Aziz pakai tank top, please!! Susuk tubuh Seth yang gagah perkasa itu adalah sangat membazir jika tidak dipamerkan. *statement pervert no.3*
  • Ada masanya beberapa scene yang gua rasa sunyi sepi. Alangkah baiknya kalau muzik latar dimainkan sekali-sekala.
  • Seth & Amir satu geng masa zaman gila-gila remaja? Oh no! Dalam banyak-banyak perubahan daripada novel KYS, yang ni rasanya paling tak tercapai akal gua. Por que??!! Por que??!! Terus rasa macham standard piawaian Seth jatuh menjunam.
  • Elena bermonolog + Eid ingat balik pasal boss & Elena + too much of flashbacks. But the major #turnoff was Ah Tan yang sepatutnya muda belia hanya dibezakan dengan pemakaian topi terbalik.

.

i.Z.Z.i.e:

Sedang menyelongkar sumber yang boleh membuatkan gua kembali #turnon. Edward Cullen, Damon Salvatore, Hyun Bin, Jang Geun Suk DAN Hyde. Purrrrrr-fect!

13 thoughts on “Nora Elena: Episode 3

    • homaigod! sangat kuciwa dia pakai big sized t-shirts kat umah..MALAM plak tu! kamon, i don’t request much pun..just let him put on his tank top je😛

      • i know right? kuciwa makcik~~~ but who knows, kang da kawen, mesti la dia flaunt his oh so gorgeous perkasa bodeh kan? teeheehee! maybe diorg nak make sure the drama is PG13 kot? maklum la tayangan pukul 7… kang tak khusyuk sume pompuan nk solat maghrib and asar and maybe subuh kang~😛

      • homaigod!! homaigod!! solat maghrib tak kusyuk eh? epik!!
        i never been crazy towards malaysian celebs..selalunya dasar pandang ke timur i tu only applied to HK, Korean and Japanese celebs. tapi pengecualian diberikan kepada inche Aaron Aziz *blushing*

  1. Izzie,

    most of ur opinion sme ngn i la
    mmg episod 3 tade scene yg best sgt excpt mule2 i abit shocked jp die bley nmpk sape yg raped die,tp upenye die mmpi.hahah

    • hehe.. tu la. i dah redha ni tak sama dengan novel. think on the positive side..as long as elena will end up dengan seth, i dah happy😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s