Bandung, Indonesia [Part 4]

Rumah Mode

Selesei makan di Dapur Sangkuriang, langsung ke Rumah Mode. Di sini sebenarnya factory outlet jugak. Besar. Tapi harga macham mahal sikit daripada factory outlets di Jalan Riau/Jalan Dago/Jalan Djuanda.

Oh. Tetappppppp mengambil bahan bukti bergambar di sini.

Jalan Cibadak

Kebarangkalian untuk menghabiskan duhet di sini adalah tinggi jugak. Terutamanya kepada mereka-mereka yang  mencari door gifts untuk majlis tunang/nikah/resepsi.

Memandangkan majlis Alang pun dah tak lama lagi, dikirimkan kepada gua supaya membeli apa-apa yang sesuei dijadikan door gifts nantinya.

Sampei di sini pun udah jam 5.30pm. Kedai-kedai pulak akan tutup jam 6pm. Memang jadik macham kartun kat sana. Mana nak tengok barang, nak tawar harga. Sudahnya, gua rembat je apa yang ada depan mata.

Barang-barang kat sini memang murah. Dijual secara pukal. Kalau ikut akal pendek, memang rasa nak borong je semua. Tapi sebab ikut akal panjang, dan memikirkan macham mana nak hangkut balik KL, lepas tu nak hangkut balik PEN pulak lepas tu..gua batalkan niat.

Wah! Tembunnya!!

.

Tapi gua dah nampak, bila packing barang nak balik nanti for sure gua garu kepala U___U

Toko 3

Di sini adalah sorga jeans. Levi’s ada, Denim ada. Cuma duhet ja yang tak ada.

Jalan Cihampelas

Kalau boleh, setiap jalan yang ada di Bandung itu mau ditelusuri. Walaupun waktu ni dah semakin gelap malam, badan dah penat, kaki dan macham nak tercabut..tapi teruskan jua perjalanan.

Bukan nak beli. Saja nak tengok-tengok apa yang ada. Di sini juga ada factory outlets, juga ada jual jeans, juga ada jual oleh-oleh.

Makan malam untuk malam kedua di Bandung, Roti Bakar Keju dan Coklat, Pisang Bakar Keju dan Coklat, Jagung Bakar, Apolkat Coklat dan Susu Coklat Segar. Dibeli dari gerai-gerai di Jalan Dago.

Kita bakor!! Kita bakor!!

.

Sedap sampei menangis kegumbiraan!!

.

Menyedut Apolkat Coklat kesayangan

.

Yummeh!!

End of Day 2

.

To be continued..

20 thoughts on “Bandung, Indonesia [Part 4]

    • yeap..sebab bilik tu shared dengan kawan, so sorang bayar IDR 100000.
      kalau royal dago 2, memang takleh booking.. dia cuma walk-in sahaja

  1. oo ye ke..kalau tgk web agak mahal…tp bile u ckp rm70..mmg murah…just nk buat tido je kn..hmmm kene walk in…any way thanks for the info..

    • wahida, jangan confuse tau. kalau dalam web, itu royal dago. royal dago tak sama dengan royal dago 2. royal dago memang mahal sikit.
      location royal dago 2 just across the road. bangunan dia taklah sechantek n baru macham royal dago. tp kalau tak kisah tu semua ok je..sebab memang untuk tido n mandi je kan
      anyway, kalau ada apa2 nak tanya, just hit me k!

  2. izzie, mcmana nk dapatkan supir dekat sana? Ada contact sebelum pergi bandung or diorg mmg ada je tunggu sekitar airport?
    lagi satu, mahal tak nk bayar supir kalau nk sewa 1 hari?
    Thanks!🙂

    • sebelum pergi bandung, my fren dah uruskan supir dari sini. kira memang dah booked siap2. kalau nak carik kat sana on the spot pun, rasanya tak susah. kat airport tu pun ada je yang dah menanti.

      untuk supir yang kitaorg amek aritu, dapat IDR 400 000. masa naik taxi dari airport nak ke hotel, saje je tanya kat supir tu..berapa dia amek kalau nak sewa for one day..dia kata IDR 500 000. so range dia memang macham tu lah kot

      kalau u nak contact number supir, u can emel me cida. tapi i tak jamin harga sama macham mana yang kitaorg bayar hari tu ye.

  3. izzie, i akan ke bandung bulan may ni, boleh tak bg email kat saya no supir dan royal dago 2 tu? rate dia skali n apae2 info yng u nak tambah ehh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s