Wine tastes better with age

QUARTER OF CENTURY!!

2-5 years old!!

.

Nak buat macham mana, tarikh lahir di awal tahun.. 2 Januari. Masa darjah 6 dulu, sayalah paling awal pergi buat IC. Masa tu, gambar hitam-putih lagik. Selalunya 2 Januari akan jatuh pada hari cuti. Saya sudah biasa. Kalau jatuh hari tak cuti, rasanya akan menjadi sangat awkward.

Amat bersyukur kerana masih diberi kesempatan oleh-Nya untuk menghirup udara di muka bumi ini. Masih diberi dipanjangkan usia untuk menjadi khalifah dan berbakti. Masih diberi peluang untuk memperbaiki kekurangan dan meningkatkan amalan untuk dijadikan bekalan.

Terima kasih kepada rakan-rakan, sahabat dan kenalan kerana sudi mengucapkan selamat. Kepada Mak yang melahirkan, sesungguhnya..pengorbanan Mak bertarung nyawa melahirkan Adik tak mampu dibalas. Membesarkan, memberi kasih sayang, mendidik Adik sehinggalah pandai melawan cakap Mak, tarik muka kalau kena tegur sikit T_______T

Bila dah menginjak ke angka 2-5 ni, terasa banyak pulak target dalam senarai yang mahu dicapai. Dah mula berfikir dengan lebih jauh, lebih rasional (bertambah-tambah jadik orang tua yang terperangkap dalam badan gadis berusia 20 tahun), dan harapannya..lebih matang.

.

Ya Allah, andai hidup itu baik untukku..Kau panjangkanlah hayatku. Namun, andainya mati itu lebih baik untukku..maka Kau cabutlah nyawaku.

Advertisements

One thought on “Wine tastes better with age

  1. dem! wa lupa!!! hapi belated besday!!! moga tua dan tua lagi.. hahaha. keji punya wish kan? :P. moga murah rezeki…panjang umur k!!! *hugggggggggggggg*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s