5kg lemak itu sama analoginya dengan sebotol minyak masak 5kg Seri Murni (dengan 2 kali pemeringkatan)

Hellu uols.

Dah 4 ari demam. Badan punya panas serupa seterika. Bila malam, rasa seram sejuk, sendi semua terasa sengal. Sakit kepala, sakit tekak, flu, sakit belakang. Tido malam memang tak selesa langsung. Meracau. Kejap-kejap terjaga.

Bila masuk Subuh, badan menggigil. Dah menginjak ke tengah hari, baru suhu badan turun. Masuk lewat petang, badan panas semula, sendi sengal-sengal..

Hari ni, hari kelima. Tambah dengan diarrhea pulak T_____T

Kalau demam tak kebah jugak, Isnin kena run blood test. Takut demam denggi.

Few weeks ago, saya sudah jarang makan malam. Sejak Mr.K melancarkan regime to reduce his weight, saya terkena tempiasnya sekali. No more heavy dinner, no more supper.

Dan minggu ni, jatuh sakit. Memang takde selera nak makan apa. Kunyah cereals tanpa susu dan roti sahaja. Perut yang membuncit seolah-olah semakin mengempis.

Dengan adanya penimbang berat badan di rumah yang tidaklah berapa nak betul itu, semalam saya timbang berat badan.

50kg!!

Sudah turun 5kg!! Sudah kembali kepada berat asal. Kalaulah..kalaulah tak put on weight sampai 55kg, musti berat sekarang less than 50kg, kan?? Sobss..

Tapi sendiri perasan kot. Sebab Kak Ayu kata tak nampak beza pung.

Fine! Sedih berganda.

Sent from my iPhone.

5 thoughts on “5kg lemak itu sama analoginya dengan sebotol minyak masak 5kg Seri Murni (dengan 2 kali pemeringkatan)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s