Orang cakap..biar tak chantek, asal jangan pekak

Tapi ni dah lah tak chantek, pekak pulak tu!

Masa kecik-kecik, bila Mak panggil..tak menyahut. Saja je buat-buat tak dengar. Buat-buat pekak. Padan muka. Sekarang dah kena kat batang hidung sendiri.

Telinga ni makin hari, makin labang bebenor. Lain orang tanya, lain yang dijawabnya. Kadang tu rasa fobia nak menjawab. Memalukan diri sendiri je nanti. Asik tanya balik; “Ha?”, “Apadia?”

Rasa nak lempang diri sendiri laju-laju.

Kalau buat treatment ear candling tu, okey ke eh? Tapi tu untuk remove earwax je, kan?

6 thoughts on “Orang cakap..biar tak chantek, asal jangan pekak

  1. wah tuh xde dalam lyric kannn.. ;P

    hadir ku untuk mengubat luka..

    tapi saya lebih suka part ini “Kalau dapat ku petik bintang di awan biru”… haaaaa sambung..(ini lagu ni=P)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s