I have to stop this madness!!

Firefly dah ada routes ke East Malaysia, iaitu ke Kota Kinabalu dan Kuching. Dan sekarang tengah ada promosi. Harga tiket terendah adalah RM0.01. Sengaja je saya check, dan harga pergi-balik paling murah boleh dapat dalam RM78.

RM78 termasuk airport tax + baggage. Dan ini adalah Firefly. Pesawat baru. Naik di KLIA. Booking period: 8th – 14th Nov 2010. Travel period: 15th Jan – 31st May 2011.

Tau betapa sawannya saya semalam? Tau tak kalau ikut akal seminit, mau je saya book tiket pergi KK. Walaupun baru je pergi sana bulan lepas. Pfffttt.

Dan hari ni, Air Asia Free Seats and Low Fare kembali. Booking period: 9th – 14th Nov 2010. Travel period: 1st July – 10th Nov 2011.

Pantang ada promosi, musti macham ada tarikan maha hebat. Semua tempat nak pergi. Dah rancang semuanya untuk Januari 2011 hingga Julai 2011.

If you fail to plan, you plan to fail” – iZZie

“Plan for future, not holiday” – Mr.K

Perancangan untuk tahun hadapan sudah padat, mampat dan sendat. Orang lain semua punya baki coti yang banyak. Ada yang berbaki 2/3. Ada yang akan carry forward baki coti ke tahun depan separuh dari jumlah coti tahunan.

Saya?

Nil.

Zero.

Niente.

Nada.

Kosong! Dan mungkin kena guna beberapa hari daripada kuota coti tahun depan untuk tahun ni yang tinggal kurang lebey 50 hari lagik.

Eh..coti tu habis bukan hanya sebab banyak berjalan. Takkkkkkk [gila denial!]. Maunya coti tu tak habis kalau tiap kali balik Penang, kurang-kurang saya akan amek extra 2 hari. Tu paling kurang. Kadang-kadang mau sampai seminggu. Heaven!

Hmm..kenapa saya susah-payah nak justifikasikannya di sini, ya?

Kalau jadik, KALAU..Summer in Adelaide barangkali di bulan Disember. Tidak mungkin akan terbang ke Melbourne atau Sydney dari sana kerana tempoh pemergian adalah singkat.

Tapi banyak perkara perlu dicongak sebelum kata putus diberikan.

KALAU PERGI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s