Takers

It it so rude of me for not writing a review about this film since I was bragging about how sexcited I am to watch this movie with Mr.K last week. I guess, something happened to me that made me feel like stop blogging and stop writing.

Well yeah, sometimes somehow, I feel that way.

Okay, back to the movie.

Andainya anda adalah seorang penggemar filem berunsur aksi, yang jalan ceritanya berkisarkan tentang beberapa ahli kumpulan yang merancang rompakan, double agent, atau sebagainya..seperti;

Ocean’s Eleven, Ocean’s Twelve & Ocean’s Thirteen

Bourne Identity, Bourne Supremacy & Bourne Ultimatum

The Italian Job, The Bank Job

The Losers & A-Team

Dan semestinya.. Leverage😉

Well, cerita ini mungkin boleh ditambah ke dalam list anda untuk ditonton.

Ceritanya berkisarkan tentang rompakan yang dirancang oleh sekumpulan perompak profesional. Ouh, Paul Walker dan Hayden Cristensen adalah ahli kumpulan perompak-perompak itu. Cumanya, ada twist dalam rancangan mereka untuk merompak wang yang dalam perjalan untuk ke bank.

Bagi siapa-siapa yang pernah menonton filem The Italian Job, mungkin anda akan faham. Sebab taktik yang digunakan untuk merompak van tu adalah taktik yang digunakan dalam The Italian Job. Cuba tonton The Italian Job dulu sebelum tengok Takers, ya!

Kalau nak kira puas, memang tak berapa puas. Takers tak dapat beri kepuasan maksimum kepada saya. Dari segi jalan cerita dan jugak watak-watak dalam filem ni.

Nak-nak pulak Hayden Christensen yang comeyloteypakaifedorapandaimainpiano mati. Mati dalam senyum. Tsk tsk tsk.

Okey, 3 bintang saje.

2 thoughts on “Takers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s