Maher Zain

Beberapa bulan yang lepas..

Kedengaran lagu Maher Zain dari speaker telefon Samsung dia. Lagu bertajuk Kiya Karo. Boleh saya dengar dengan jelas lagu itu berkumandang dari cubicle saya. Tempat dia agak jauh sedikit.

Lagu Kiya Karo nyanyian Maher Zain itu berselang-seli dengan nyanyian asal yang penyanyinya seorang wanita. Kedua-dua lagu itu diulang-ulang dengan loud speaker. Bunyinya seperti speaker pecah. Berkeladak.

Dan keadaan itu berlanjutan hinggalah ke dalam bilik meeting.

Tiap ketika, lagu yang sama diulang-ulang. DALAM BILIK MEETING semasa meeting discussion. Dimainkan berulang-ulang dari telefonnya.

Dua-tiga hari kemudiannya, lagu itu tidak lagi berkumandang dari telefon bimbitnya..tetapi berkumandang dari laptopnya.

Dan lagu tersebut diulang..diulang..dan diulang. Diulang dengan memansangnya kuat-kuat. Dipasang dengan volume yang mampu didengar oleh seluruh isi bilik. Walau sedang dalam perbincangan, lagu itu tetap terus dimainkan.

Dari pagi sampai ke petang.

Dan kini, Maher Zain akan mengadakan showcase selama 2 hari di Malaysia. Sana sini sibuk memperkatakannya. Ramai yang sexcited.

Saya?

Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. Saya bukanlah anti-Maher Zain. Tapi saya jadik alergik dengan lagu-lagu Maher Zain sebab dia.

*Sigh*

Sorry. I don’t hate you, but I don’t love you

.

Advertisements

3 thoughts on “Maher Zain

  1. Salam!.. Maher Zain ..hmm sy nak suka dia tp hati dan minda sy tak le pi KERANA knp mesti perlu artis dan nyanyian spt Maher utk menyedarkan kamu orang ISLAM..bukankah kamu sudah ada Al-QURAN dan SUNNAH…Apa yg kita perlukan ialah anjakan luar biasa dari seorang PEMIMPIN ISLAM yg berani menolong umat Islam..dan bukannya dari kalangan artis…so anda lihat maher zain mempunyai niat yg baik tetapi momentum dan pengaruhnya terhad dan akan sampai pada sempadannya apabila ia melibatkan politik..dan anda akan lihat future nanti yg tak suka maher zain ialah jugak dr kalangan pemimpin konon islam yg pro sekular.So fikir2la sendiri..We dont need another holy artist or maher zain ..What we really need is a truly Nation ruled by a KHALIFAH..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s