Mee Sotong Padang Kota

Kalau melawat ke Fort Cornwallis, jangan lupa singgah di astaka untuk menjamu selera. Kerana di situ punya satu kedai yang agak feymes yang jual Mee Sotong.

*Gambar saya Googled dari sini*

.

Mee Sotong ni ada pilihan. Sama ada nak mee goreng atapun mee rebus. Hari tu saya cuba Mee Sotong Special yang digoreng.

Untuk sepinggan mee special, memang banyak! Boleh makan untuk dua orang. Mee tu sebenarnya macam mee goreng mamak yang biasa. Cuma sambal sotong tu yang berbeza. Sambal sotong tu yang sedap sebenarnya.

Kalau makan Mee Sotong ni, tak lengkap rasanya kalau tak pekena skali dengan Coconut Shake. Tak susah sebab memang kat sebelah tu je gerai jual Coconut Shake ni. Harga segelas; RM2.50. Memang rasa air kelapa tu, ditambah pulak dengan isi kelapa dan aiskrim vanila..nyaman.

Lepas makan, bolehlah sambung jalan-jalan dan makan angin tepi pantai. Duduk melepak tepi laut sambil makan Rojak Penang. Boleh cuci mata.

Yang ni cruise kecik je ni..bukan Star Cruise Pieces ni

.

Entah bila nak pergi naik daily cruise ni. Untuk yang tak tahu, daily cruise ni sebenarnya beri kita peluang merasa naik cruise. Tak payah lagi nak belayar sampai ke Phuket/Singapore berhari-hari. Cuma naik di Swettenham Pier, kemudian kapal akan belayar sampai ke international sea border.

Kalau macam Star Cruise Pieces, daily trip akan bermula bertolak jam 8 malam dari Swettenham Pier, dan akan berlabuh semula jam 12 tengah hari keesokannya. Range harga untuk “Standing Pax”: RM70-RM90. Kalau yang nak bilik, harga dia lain plak ye. Harga dah termasuk untuk buffet jugak. Boleh Google kalau mahukan lebih info.

6 thoughts on “Mee Sotong Padang Kota

  1. kamo nak tahu satu cerita tak??org kampung dtg penang, teringin nak naik feri n jambatan, makanya saya bawak diorang naik jambatan ke penang, terus menuju ke feri dan PULANG!!! yeahhhh!!percutian ke Penang selesai..hahahahahahahahahaha~ sape teringin ke penang jemputlah dtg rumah :-” lalalalalala~

    • Kamo bawak naik jambatan n feri sahaja?! Kenapa kamo tak bawak otang kampung ke qbay mall? Atau ke gurney plaza? Atau ke prangin mall? Kamo kan expert ke sana ^___^

  2. iz, akak pun berada di situ jugak.. wahhh seronok bgt jalan2 penang…. mau pegi lagi.. sangat tak puas.. nanti akak update blog pasal penang.. sgt teruja la… errr kalo lepas ni akak g penang bole la iz bawak ronda hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s