The Expendables

Dari mula tengok trailer filem ni, dah rasa sexcited sungguh nak tengok. Maunya tak, dahlah action/thriller..pastu plak all the stars in one movie.

Cuma kadang-kadang, orang akan ada high expectation bila dah semua stars dalam satu filem. Dan banyak jugak filem-filem yang walaupun menghimpunkan semua pelakon hebat di bawah satu bumbung, -flop.

Eh.. tu Bollywood kot. Hollywood okey jek.

Cuma perlu balance la karektor masing-masing. Takmolah asik-asik hero je yang enter frame (oh please, Edward lain. Itu kalau boleh biar dia je yang terpampang doplohpatjam..saya tak perlukan Yaakob Hitam langsung!) Watak-watak lainpun biorlah mengimbangi jalan cerita. Ye dok?

Ha.. Untuk Inchey K yang tak minat genre lawan-lawan nih, filem ni memang bukan untuk dia. Dari mula cerita, asik tumbuk-tumbuk, gaduh-gaduh, tembak-tembak, bom meletup sana sini jek. Takde humor sangat. Dah namapun filem Stallone, serius je semedang.

Tapi  kan, cerita ni dia bunuh-bunuh orang macham dia bunuh ayam jek. Dah la tembak pakai shotgun sampai berkecai badan askar tu, pastu tikam dengan pisau kat leher. Darah memancut-mancut. Skali-dua takpe lah lagi. Ni sepanjang jalan cerita dia main bunuh selamber macham tu jek. Kijam..kijam.

Misi dia nak bunuh si General. Alih-alih jadik misi menyelamat. Plot yang tidak begitu kuat pada saya. Pada saya..lah.

Saya kasik 3 bintang untuk filem ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s