Salt & Sorcerer’s Apprentice

Malas sungguh nak review dua filem ni. Sebab; 1. Filem dah lama main kat panggung. 2. Banyak sangat dah blogger review pasal filem ni. Oleh yang demikian, saya mau review panggung wayang je lah.

Eh jap.. Monica Belluci adalah sangat hot!! Dan takde aktress lain yang sesuai pegang watak ganas-ganas, tumbuk-tumbuk, lawan-lawan melainkan Angelina Jolie seorang. Angie makin kurus eh?

Saya tonton kedua-dua file mini sewaktu saya di Langkawi. Menonton di Cineplex, Kuah. Harga untuk tiket adalah RM11. Tapi, bila sampai di pawagam, keadaannya agak berbeza. Tiada petunjuk untuk penonton mengetahui sudah boleh masuk panggung atau tidak seperti kebiasaannya. Kena pandai agak-agak sendiri.

Nak masuk dalam panggung pulak, staff Cineplex mintak nak check beg. Dah macham spot check pun ada. Kat sini takde jual makanan macham hot dog 1901, yang ada Cuma minuman dan pop corn. Jadinya, mungkin dia taknak ada yang bawak masuk makanan dari luar, jadi diaorang ni memang akan check beg yang masuk satu persatu.

Dalam panggung pulak, tempat duduk memang macham pelik gila. Rendah semacham. Dan skrin dia adalah blur blur.

Cuma yang bestnya, panggung wayang dia tak sejuk beku. Nyaman je gitu. Kalau kat GSC, musti menggigil tiap kali masuk walaupun dah pakai sweater.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s