Langkawi [part 4]

DAY 2

.

Underwater World

Plan asal untuk hari kedua adalah pergi Island Hopping pada jam 9.30am. Tapi bila sampai saja di checkpoint, hujan turun dengan sangat lebat beserta angin. Tidaklah kami bertiga mahu mengambil risiko lalu kami menginjakkan masa ke 2.00pm. Dengan harapan, cuaca akan menjadi lebih baik di sebelah petang berbanding paginya.

Apabila plan A tidak menjadi, kita beralih kepada Plan B. Memandangkan kami sudah berada di Cenang, maka ke Underwater World lah kami semua.

Underwater World Langkawi beroperasi dari jam 10.00pm – 6.00pm. Harga masuk yang dikenakan kepada pelancong asing adalah RM38 manakala RM28 untuk pemegang MyKad. Bagi staff kerajaan pula, harga yang perlu dibayar adalah RM22. Untuk satu pas staff kerajaan boleh beli 2 pas dewasa dan 2 kanak-kanak dengan harga yang jauh lebih murah berbanding kadar biasa.

Dan sebab Zoom staff kerajaan, harga tiket yang kami dapat adalah RM22. Baiklah adik-adik sekalian! Mari kita belajar tentang hidupan laut di Underwater World Langkawi!!

Arapaima. Memang besar gila!

.

Gaya saya untuk hari kedua adalah gaya ganas. Baju aci taram untuk Island Hopping tapi masuk Underwater World

.

Zoom sabotaj saya dengan mengambil gambar saya sedang mencium bontot ikan. Sungguh tidak manis di situ

.

Gecko pun ada kat sini

.

I am not a big fan of reptiles. Itu Anaconda, ya!

.

Tapi saya suka anjing laut dan pingu!!

.

Yang ni Stone Fish

.

Apasal entah mulut dia mencebik jek! Sedih manjang..

.

Clown Fish kat belakang, clown kat depan

.

Zoom’s favourite -Jelly Fish

.

Sifat semulajadi kuda laut adalah pemalu. Tengok! Dia main sorok-sorok!

.

Wahai Kak By, Abang Nazim dan Apek. Ingat tak kita nampak belut besar ni masa snorkeling kat Redang hari tu??!!

.

Dalam Underwater World ni ada cafe, jadi tak perlu bimbang kalau nak berhenti makan untuk lunch. Kedai jual cenderamata pun banyak kat sini. Banyak sangat pilihan dan akhirnya saya belikan kristal dolphin untuk dijadikan kenang-kenangan.

Bersambung..

10 thoughts on “Langkawi [part 4]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s