Inception

Kelmarin pergi menonton Inception dengan Inchey K, Ayu Kama dan Mr.K. Inchey K berdebar-debar nak jumpa Mr.K. Saya pun tak paham kenapa. Ayu Kama pulak maintain gedix. Tapi depan Mr.K semalam bukan main sopanlah pulak. Kompius di situ.

Oh, Inception. Saya suka The Matrix (Keanu Reeves, I still love you!) walaupun masa tu sekolah lagi dan memang susah gila nak paham apakejadah citer Matrix tu. Inception ni lebih kurang macham tu jugak. Mind twisted, banyak falsafah-falsafah. Filem ni memang berat. Memang penat pikir. Kena tumpu sepenuh perhatian.

Melainkanlah anda adalah Mr.K yang tak heran dan boleh tido di dalam panggung. Alasan? Tak minat cerita macham ni.

Umpama mimpi dalam mimpi..

Dalam mimpi ada  mimpi. Dalam mimpi ada mimpi lagi. Dalam mimpi lagi ada lagi mimpi. Dalam lagi mimpi ada mimpi-mimpi. 4 peringkat di situ.

Whoaaaa…!! Saya tak tahu ada Joseph Gordon-Levitt berlakon dalam Inception. Kalau saya tahu, mesti akan sexcited dari mula. Watak dia semakin matang. Coolio gila.

Saya kasik 5 bintang.

4 thoughts on “Inception

  1. aku hampir tertidur suku pertama tu (LOL) sebab aku rasa aku tak dpt nak adapt heavy metal punya movie! hahaha. movie ni bukan dlm wishlist aku. tapi, sebab terlampau lampau orang cakap best, aku gedik jugak nak tengok!

    tapi, nasib sejam yg berikut tu best. haaa baru lah otak yang selo ni pickup T___T

    sebenaqnya, mana 1 yang real? yg leonardo d kaprio balik jumpa anak tu ka?

    • hahahaha.. hang paksa diri pi tengok inception lah ni eh?

      yang last skali tu real. dia dapat jugak jumpa anak dia..sebab kalo hang tengok dia punya totem tu memang dah slow n nak berhenti berpusing kat hujung-hujung.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s