Kampar White Water Rafting [part 2]

Sambungan dari sini..

Bahagian kedua ni bukan nak cerita pasal White Water tapi nak cerita tentang pasca White Water. Lepas dah penat-penat berkayuh, badan memang rasa macham sayur. Dengan perut yang dah kenyang, mata pun layu je. Kitaorang tak buang masa, terus gerak dari situ. Pergi semula ke meet up point dan salin baju di sana.

Masing-masing dah penat. Takde siapa nak bawak kereta balik KL. So, we decided to stay in Kampar.

Grand Kampar Hotel. Senibina Sepanyol. Gambar ihsan dari Google dan dari  Grand Kampar Hotel. Swimming pool kat rooftop. Belakang hotel ni UTAR.

Pekan Kampar memang tak ada apa-apa. Pukul 8.30pm, dah macham pekan mati. Kedai semua dah tutup. Tapi, kawasan hotel kami pulak agak happening. Mungkin sebab ramai student UTAR. Tu yang meriah semacam. Tengah malampun ada lagi kedai makan yang bukak. Dan kat sini student dia ramai yang berbasikal ke sana-sini. Pemandangan yang agak rare.

Dan disebabkan tak tahu nak buat apa..jadinya, Pat telah mencadangkan ke Kellie’s Castle. Sampai kat sana dah dekat jam 9 malam. Memang dah tutup dan tak boleh masuk. Tapi, bila sampai di hadapan Kellie’s Castle tu, dengan keadaan gelap malam tapi istananya disimbah dengan lampu sorot, sayup-sayup dipisahkan dengan sebatang sungai dan dihubungkan dengan sebuah jambatan. Memang chantek sekali!

Saya tak ambik gambar. Kamera tertinggal. Amek gambar dari iPhone tapi jadik sangat hodoh sebab guna night mode. Nak tengok jugak? Nah, saya tempek di sini.

Tiba-tiba nampak macham seram pulak

.

iZZie speaks:

Pat said I look matured. Me not like. T______________________T

One thought on “Kampar White Water Rafting [part 2]

  1. Pingback: Kampar White Water Rafting [part 1] « i.Z.Z.i.e

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s