makin tua, makin pendek rezeki

Kan ke saya ni takleh minum coffee, kan? Mocha ke, latte ke, black coffee ke..semuanya nanti akan gastrik, jantung berdegup kencang, tak boleh tidur malam, dan yang paling macham bangang..menggeletar seluruh badan. Macham Parkinson pun ada.

So memang saya tak minumlah coffee. Kecualilah memang sengaja nak menempah maut. Sebab bau fresh ground coffee itu adalah sangat tempting dan sukar itu dilepaskan begitu sahaja.

Eh, selain daripada coffee yang melampau mahal ntah apa-apa kat Starbucks, San Francisco Coffee, Coffee Bean, etc etc tu..sila cuba minum kopi kampung. Contoh; Kopi Cap Bola Sepak. Kalau saya balik Perlis, memang orang sana akan hidangkan air kopi. Diaorang guna kopi jenis ni. Sedap!! Buat pekat-pekat, tapi jangan buh gula banyak sangat. Tak payah nak buh susu segala. Tak payah tapis. Dan yang ajaibnya, saya tak pulak gastrik, takde pulak jantung berdegup kencang, tidur malam tidak terganggu, dan yang paling macham bangang..menggeletar seluruh badan pun takde.

Oleh kerana saya tak minum coffee, saya minum teh. Teh tarik adalah feveret. Annei, teh tarik satu..manis tau (-_-“)

Tapi semenjak dua menjak ni, lepas minum teh tarik/teh ais..mesti benda yang paling macham bangang iaitu menggeletar seluruh badan berlaku. Pastu takleh tido. Pastu rasa pedih-pedih perut.

Por que??!! Por que??!!

Takkan nak kena minum Ribena je kot? Coke tu rasanya dah lama berhenti minum hari-hari.

Tsk.

6 thoughts on “makin tua, makin pendek rezeki

  1. itu maknonyo ko x bleh minum barang2 berkafein.
    ado member aku yg menggigil ala2 michael j fox jugak bila minum kopi tapi dia kalau x minum kopi sehari, sawan la 24 jam. ketagih gitu…

    jadi kalo ko nak jugak minum teh anney, ko order ‘teh tarik manis, kurang teh’. heheheheheh….

    • tp kalo ako minum coke, ok le plak.. takde gigil2
      eh, coke pun ada caffein kan?
      tapi sedey woah, sebelum ni minum teh takde kesah pun..baru2 ni lah nak buat hal takleh minum menda2 kafein bagai

      hoih.. kalo mintak kurang teh, apa rasa? ako mau teh pekat, biar sampai sembelit.
      wahahahahaha

  2. pergh sampai gigil weh? i kenot imejin kalau tak minum kopi weh!!! sangat addicted kat menda kopi2 ni. oh takutnya.

    takpalah,minuman ruji aku pun milo ais ja hari2 T__T hoi! jgn minum dah hoi!

    weh dah berenti minum coke ka? hahaha. tp still addcit dgn minyak kapak?

    • yeap, ako sampai tahap gigil weh kalo minum coffee ni. pastu skang ni, teh plak..pun duk gigil! mencik, ako nak minum apa wehhh??? ako suka gila teh tarik yang manis dan pekat sampai sembelit T________T

      coke ako tak brenti. cuma ako kurangkan. hehehe..ada kemajuan, kan?
      cuma minyak kapak, tu takleh. nyawa beb, nyawa!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s