It is rude to click your fingers..

When..

You are at the restaurant and you are clicking your fingers to call for the waiter/waitress.  It is a no-no to thing to do. It is very rude, and where is your manners by the way to panggil-panggil orang macham tu even kerja dia memang ambil order? Belajar adab tak?

Bukan takat petik-petik jari je.. Bersiul-siul dan buat bunyi tikus tu pun bukan cara yang baik nak panggil orang ambil order. It’s rude, rude, rude!! Suka tak kalau kita berada di tempat waiter/waitress tu dan dilayan sebegitu rupa? Tak, kan? Kalau tak suka, sila panggil elok-elok. In this case, beckoning is the best way.

AND IT IS ABSOLUTELY FUCKING KURANG HAJAR (tiada kena mengena dengan sesiapa yang bernama Hajar, Siti Hajar, Hajar Maria, atau yang sewaktu dengannya) bila kau petik-petik jari dalam meeting room depan semua hadirin-hadirat yang hadir sebab semata-mata kau nampak satu manusia ambil air mineral botol pendek yang disediakan secara percuma. Kau malas nak gerak dari tempat duduk kau, kemudian kau petik-petik jari supaya manusia seketul tu toleh dan bolehlah kau buat hand gestures yang kau pun nak air mineral botol pendek tu..sambil senyum-senyum kambing.

Puki makkkkkkkkkkkk!!

Ako lah manusia yang seketul tengah ambil air tu!! Dan memang sangat cibais hokeh!!

6 thoughts on “It is rude to click your fingers..

    • ayu.. sebab sabar lah duk mencarut kat sini
      tak beradab kot duk buat macam tu
      iz bukannya waitress..cakap elok2 suh passing air mineral tu untuk semua committee tak leh ke?
      perlu ke buat macam tu?
      huh..

  1. wahai perempuan bernama izzie, ko dgn doer (org yg clicking their finger or siol utk pgl waiter & waitress? same je la peranai.. KURANG AJAR.. nak marah pon xyah la nak carot2 dlm neh.. &$^*&#(.. tulis cmtu kan bagus.. ko leh ckap suke hati ko la, blog ko, tp ko kene pk si doers pon bleh ckp “suke ati aku mak bapak aku la nak pgl ko mcm mane”.. so what do u think baout that? be patient the anything u r doing… setiap perbuatan menggambarkan ciri peribadi seseorang.. ko xlayak nak marah org lain, kalo ko pon berperangai seangkatan dengannya.. lgpon “pukimak” tu adalah milik ko, di celah kangkang ko, so ko menggunakan kemaluan ko sendiri umapamanye.. maaf bahasa kasar, tp perlu demi kebenaran..

  2. Pingback: observer « i.Z.Z.i.e

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s