demmmm you!

Malam ni perasaan saya bercampur baur. Marah ada. Kecewa ada. Geram ada. Menyampah ada. Jelek ada. Sedihpun ada.

Not good! Not good!

Celcom Broadband ni pun lembab nak mampos. Ntah pasal apa ntah. Asyik keluar “Problem loading page” . Ni semua nak bikin hati saya panas. Keyborad laptop ni dah kena tekan kuat-kuat banyak kali. Tunggu nak hempas pulak. Tapi pikir banyak kali sebab kang tak pasal nak kena mambayar pasal hempas berkecai harta benda office.

Moody.

Oh ya. Bercakap pasal moody, ingat satu carita. Cerita seorang makcik yang mulutnya sila anda sekalian hakimi sendiri.

Ingat cerita ni??!!

Pusing punya pusing, tak dapat lari jauh pun. Dan kebetulannya, housemate saya kenal makcik sorang ni dari satu kursus sama yang dihadiri mereka.

Dan dia dapat tahu housemate saya tinggal di kondo yang sama dengan saya.

Dan kemudiannya dapat tahu yang housemate saya itu tinggal serumah dengan saya.

And being seorang makcik, dapat tau aja housemate saya tu duduk serumah dengan saya terus ditanyanya macham mana saya kat rumah.

“Iz tu selalu moody, eh? Kat rumahpun dia macam tu jugak ke? Bila mood dia ok, dia sembang. Bila tak ok, tanya sepatah jawab sepatah.”

Pantat!

Memang ako moody! Nak nak lagi kalau nak melayan makcik macam dia ni. Sumpah naik sakit jiwa ako. Kalau dah tak suka, memang ako tak suka. Memang ako tak layan.

Bila ako tak layan, ako diam. Paham?

Rasanya lebih baik ako diam daripada ako sembur kata-kata yang tak sedap nak dengar. Jadi bila ako diam, sila jangan provoke. Kang tak pasal ako jadik hijau. Tak pasal je ada pertumpahan darah berlaku. Ako ni bukannya penyabar sangatpun. Ako ni haba pendam pelakuran, tahu?

Dan ako ni bukan jenis yang suka/reti nak entertain manusia.

Demmmmm!!

Tolong jangan ingat semua orang baik hati yang akan sentiasa tersenyum simpul setiap masa dan ketika. Ako bukan macham tu. Ako ni jenis moody, tahu?? Mood swing. Muka ako boleh berubah sekelip mata. Kejap ako boleh senyum, kejap kang muka ako boleh berubah masam, kang serius macham muka pembunuh.

Dan memang sekarang ako tengah dalam killer mode.

Dan saat ni, ako rasa sangat sangat sangat yang ako perlu hidup jauh jauh  jauh. Hidup sorang-sorang tanpa gangguan.

Jadi kera sumbang.

Masa tu ako takkan moody. Sebab paling busukpun, ako cuma bosan duduk sendiri yang ako boleh hantuk kepala kat dinding.

7 thoughts on “demmmm you!

  1. jangan risau sekarang kalau mesage masuk dikala diri ini sedang beradu, jangan harap nak terjaga, tidur ku xterusik dengan bunyi mesage, kalau kol yeee mmg bangun..dan mesage anda akan mendapat perhatian saya sebaik saya bngun, xla terlalu lambat, lebih lambat jika nak tunggu saya on9 (>__<")

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s