ako dah bosan.. ako dah bosan.. ako dah bosaannnnnnnnnn!!

Wah wah wah… dah lama benar rasanya tak gunakan perkataan “ako” tu. Ako cuba nak bersopan santun bila tulis entry ni tapi boleh jalan la. Hari ni memang tak boleh tidak, ako memang nak menyumpah.

Ako bosan gila dengan manusia yang kononnya kau tu hebat sangat, busy busy busy body person dan orang penting dalam company yang dapat email dalam sehari mau cecah riban-riban sampai penuh kau punya Inbox. Sampai keluar semua alerts suruh kau delete/archive segala mak nenek dalam Outlook kau tu.

Kau kan orang busy dalam company kalau kau tak buka email dalam masa satu hari je pun, dah berjuta-juta email yang masuk. Maklumlah, kau kan orang penting.

Bila ako shoot email, kau asyiklah kata kau tak pernah dapat. Segala invitation yang ako hantar semualah kau tak pernah dijemput. Apa kau buat dengan corporate email kau, ha??!! Kau create rules supaya segala email dari ako masuk terus dalam “Deleted Items” ke apa? Lepas masuk dalam Deleted Items, kau terus kelik “Empty Deleted Items folder”. Lepas tu kau nak kata email dari ako tak sampailah, kan?

Well Mister, can you please check your email carefully??

Jangan sesedap rasa je nak jump into conclusion yang ako tak send email tu kat engkau? Ke kau malas sangat nak check sebab kau tau, nanti kau boleh mintak ako send lagi sekali supaya senang kerja kau tak payah nak godek, kelebet, buat treasure hunt kat Inbox kau tuh?

Kau ingat ako ni takde kerja lain ke selain daripada nak entertain orang macham kau yang semuanya nak mudah belaka? Menyampah tau?? Menyampah!

Jangan take for granted boleh tak?? Yang kau tau nak kuli batakkan ako je.

Dah, ko jangan mimpilah ako nak resend kat kau hari ni. Minggu depanlah ako hantar. Tapi sebelum tu, ako nak karang ayat baik punya.

.

“Dear Mr. X,

As I can remember, I’ve sent all the documents to all committee members dated 19th March 2010 as per email below, and your name was in the loop.

However, here I resend the documents as you requested.

Thank you.”

.

Ako nak forward email yang dah ako send berkurun-kurun tu, pastu ako mau highlight nama kau dengan kaler kuning.

Ako biadap? Lantak!

highlight nama kau dengan kaler kuning.

One thought on “ako dah bosan.. ako dah bosan.. ako dah bosaannnnnnnnnn!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s