I hate flying alone!!!

Hello World!

I am already back to office. Yes, yes, I am. 2 days leave just like nothing. Still have to do work from kampung and from home sweet home, grandma’s place was very hot, Penang was burning hot, and as always I eat a lot.

Perjalanan pulang semalam adalah sangat tidak bagus. Flight was delayed! Seperti biasa, saya takut semasa flight takes off and landing. Lebih buruk lagi, saya terbang berseorangan maka tiadalah orang yang akan menenangkan saya.

Dan benarlah bagai dikata oleh Cik Saloma, kalau ada turbulence sikit je pun Airbus gegar bagai nak gila. Semalam turbulence adalah agak nakal, maka bergegarlah seluruh pesawat yang saya naiki. Dah macham roller-coaster. Tapi ini adalah roller-coaster yang terapung di awangan yang kadang-kadang terasa seperti sedang jatuh bebas dengan tarikan graviti.

Dalam flight pula, duduk di kalangan pelancong dari Negara Tembok Besar. Sorry to say, diaorang ni macham agak batak.

Landing juga adalah sangat menakutkan. Macham kena hempas je. Sungguh tidak cekap pilot itu. Menyumpah-nyumpah saya dalam hati. Mengucap panjang, tahu?

Naik Skybus dari LCCT to KL Sentral. Nak tunggu dia gerak aje dah makan 30 minit. Sampai di Federal, sangkut. Sampai di Brickfields, juga sangkut. 8.30pm juga saya sampai di KL Sentral.

Banyak saya nak hapdet. Maklumlah, kalau di rumah memang saya malas nak main belog. Mood tak sampai seru di sana. Nanti saya hapdet cerita dari Utara, ya. Sekarang tengah sibuk! Boss terlalu ‘rindukan’ saya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s