kini dikau akan sentiasa dekat di hatiku.. di mana jua, tiap ketika

Saya masih tidak lagi mendownload aplikasi-aplikasi iPhone dari Apple iTunes Store. Sebabnya? Nak download applications, kena register dulu account di iTunes. Dan untuk registration, perlukan nombor kad kredit. Saya tiada kad kredit, saya cuma ada kad debit. Saya masih menantikan kad kredit dari boss besar, Mr.K. Makanya, iPhone saya masih batak. Harap maklum.

Oleh kerana terlalu buta IT untuk menggodek iPhone setelah lebih sebulan di tangan saya, barulah kini saya terkial-kial nak explore macham mana nak transfer gambar. Lampi gila, hokey!

Barulah terkial-kial nak explore macham mana nak transfer lagu. Lampi. Barulah terkial-kial nak explore macham mana nak transfer video. Lampi. Pulak tu, .mpg dengan .mp4 je yang boleh compatible dengan iPhone. Satu kerja pula nak kena convert video. Berjuta-juta kali buat, tetap juga kualiti tak bagus atau saiz jadi terlalu besar.

Dan semua proses transfering perlu dilakukan di iTunes! Sangat leceh! Touch Cruise yang saya pakai ni lagi senang sebab guna platform Windows Mobile. Bukan macham iPhone yang kena melalui iTunes sebab platform Mac.

PDF, Microsoft Office pun saya tak tahu kat celah bedah mana.. Lampi. Mr.K pula langsung tak membantu. Disuruhnya saya explore sendiri. Sampai migraine saya dibuatnya.

Tapi kerana kechentaan terhadapnya (nya =! Mr.K), saya sanggup download filemnya di Torrent sekali lagi dan memuat-turun dalam format .mp4. Untuk e-booknya pula, saya sanggup convert PDF kepada format .JPG.

Dan kini, saya bahagia kerana dia sentiasa bersama-sama dengan saya. Kerana Twilight, Twilight Saga: New Moon dan Midnight Sun kini sudah menjadi penghuni tetap di dalam iPhone saya.

Jas Jamal, saya tahu kamo sedang bersorak gumbira sekarang. Akhirnya, Jas!!! Edward Cullen akan sentiasa bersama-sama tiap masa dan ketika!!

7 thoughts on “kini dikau akan sentiasa dekat di hatiku.. di mana jua, tiap ketika

    • kalo nak compare dengan HTC Touch Cruise yg ako guna, mmg complicated ah.. terkial-kial wehhhh!!
      tp best sbb skrin besaq, ako tgk Twilight ka video ka.. pueh ati wooooo

  1. heyyyyyyyyyyyyy!!!kamoooo!!! mcm mana tahu saya akan bersorak gembira???!!!huhhhh.. (>__<") scaryy..scaryy..(sambil geleng kepala)

    tapi pape pon!!!hoyeahhhh!!!perjalanan jauh terasa sekejap jika si "dia" menemani..auuwwww..bahagia~~

  2. Pingback: Tweets that mention kini dikau akan sentiasa dekat di hatiku.. di mana jua, tiap ketika « i.Z.Z.i.e -- Topsy.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s