jemputlah makan..makanan ni semua sponsored by NOVA. silalah sila..jangan malu jangan segan

Di tengah hari yang hening, ketika sedang bersantap hidangan tengah hari. Berlaukkan Daging Salai Masak Lemak Cili Padi dan Kacang Botol Goreng..

.

Makcik: Hmm.. takde sambal belacan. Kalau ada, sedap ni.

Saya:

Makcik: Tawar sikitlah lauk ni.

Saya: Ye.

Makcik: Sayur murah je dia kasik. Ni murah je ni.

Saya: Padanlah dengan budget. Kalau ikutkan, satu jenis lauk je boleh dapat dengan budget tu. Ni pun dah kira nasib baik boleh dapat dua jenis lauk.

Makcik: Mmm.. hmmm..

.

Selepas beberapa ketika..

.

Makcik: Eh, you tak ambik air ke?

Puan: Tak, I nak minum air masak je. Merah sangat air sirap tu.

Makcik: Tu lah! Merah sangat air sirap tu.  I nak minumpun takut.

Saya:

.

Keesokkannya, berlaukkan Black Pepper Beef dan Mixed Vegetables untuk santapan tengah hari..

.

Makcik: Semalam daging, hari ni daging. Tu lah ko, tadi caterer suruh tengok, ko tak nak tengok.

Saya: Kalau saya tengokpun, saya boleh buat apa? Caterer dah masak, dah hantar.

Makcik: Sambal belacan takde.

Saya:

Makcik: Sayurnya potong panjang-panjang. Terjulur tekak nak telan.

Saya:

Makcik: Caterer ni beli sekor lembu ke? Semalam bahagian peha, hari ni bahagian lain pulak..

Saya:

Makcik: Daging ni keras. Semalam lembut.

Kak Farhan: Semalam dia rebus dulu rasanya.

Saya:

.

iZZie speaks:

11 thoughts on “jemputlah makan..makanan ni semua sponsored by NOVA. silalah sila..jangan malu jangan segan

  1. LOL! HAAHHAHA aku mcm tak faham, tapi baca tag hang tu, ohooo. dia ni kaki komplen,tak bersyukur and blablablabla. sangat lah annoying. mmg layak makan kasut je. bukan muka.

    aku ada sorg kawan mcm ni.everyday keep komplen and komplen, sampai aku rasa annoying nak mati.

    banyak sgt komplen, pergi email aduan rakyat tv3 nu ha!

    haih,dah dpt makan nasi lauk mcm2 pun banyak songeh.bebal

    • ngaaa… ako pun suka komplen gak. tp lepas ni cuba taknak jadik macham ni ah.
      nanti lekat sampai ke tua wehhhhhhh!! contoh dah ada depan mata!!!!

  2. Pingback: demmmm you! « i.Z.Z.i.e

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s