dan bila sudah sampai satu tahap, hati bengkak, mulut menyumpah-nyumpah

Kalau buat kerja, kena ikhlas, niat kerana Allah s.w.t baru dapat pahala. Tapi kalau dah sampai satu tahap, tahap di mana sakit hati mengatasi segalanya, meluat, rasa benci yang amat, mulut sumpah seranah..apa yang dapat? Dosa kering memang dah tentu tentu masuk dalam buku Atiq.

Pahala? Apa pahala yang dapat kalau kerja tak ikhlas? Dapat penat je. Setiap tugas yang diberipun tak perform. Buat sekadar nak siap.

Ye! Itu yang sekarang saya alami. Takde dah nak senyum-senyum bagai bila kena arah itu ini. Sakit hati tahu??!! Dah lah skematik gila babbbbssss!! Semuapun nak berkira. Kerja yang saya buat, dah complete, taknak kira plak. Tutup sebelah mata ja, kan?

Makin dilayan, makin kita tolong buat kerja..makin amek kesempatan suruh buat segala menda itu ini. Semua nak buh atas kepala saya. Oh, “perintah tuanku terjunjung di atas batu jemala patik..”.

Ko punya batu lah!!

6 thoughts on “dan bila sudah sampai satu tahap, hati bengkak, mulut menyumpah-nyumpah

  1. haahaha…. ingatkn PMS td.. baru nk kecik ati sbb xlayan.. hati sy sgt sensitif klau bab2 cmni….. btw, sy sokong anda.. semoga mlm ni anda ditemani Edward Cullen or ur Mr. K.. hehehe

    • sian ko yus.. patutnya hari jumaat bekerja dgn gumbira sebab dah nak cuti sabtu n ahad.. tapi lagik tension!
      kamo sila jangan ambik hati ye.. 😉

      • hehehe….. selepas mengetahui situasi anda, sy dh x kecik ati… arini sy xkesah apa pn yg jd.. sbb arini parent sy dtg KL.. bru lepas dinner ngan mereka… xperlu makan meggi arini..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s