Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief

Saya memang sangat tidak dapat menahan diri mahu menonton filem ini. Mr.K awal-awal lagi dah warning, dia boleh teman tengok tapi dia akan tido dalam theater pasal dia memang tak minat cherita cherita yang jenis ni.

Harry Potter tu je lah yang dia layan. Tu pun berjuta kali tanya kat saya tanya apa jadi, apa jadi, kenapa itu, kenapa ini, masa tengah tengok dalam panggung tu.

Dia tanya sebab dia tau saya dah khatam buku Harry Potter. Apaaaaaaalah..takde element of surprise lah kalau saya bagitau semua details and plot tu kan?? Nak tau, baca sendiri.

Dan sebab tak mau Mr.K seksa diri, saya relakan diri pergi tonton filem bersendiri.

Dan saya suka cherita ini sebab dia kisah Goddess of Roman and Greek. Tak tau kenapa, mungkin sebab saya sukakan sejarah. Kalau cherita or sejarah yang sangkut paut dengan zaman Roman and Greek ni memang saya cepat je suka.

Suka sebab boleh kaitkan dengan buku Sejarah Tamandun Dunia Tingkatan 4.

Okey, cherita dia tak bosan. Tidak terlalu serius sebab unsur-unsur komedi turut diselitkan. Pelakon hebat; Pierce Brosnan ada, Sean Bean pun ada.

Saya tidak baca buku jadi saya tidak tahu apa beza dalam buku dengan filem.

Untuk filem ini, saya beri 3 1/2 bintang.

dia comel, tahu??!!

Rasa menyesal pulak tak beli Percy Jackson book series ni masa MPH datang Menara buat sale 20% aritu. Hmm..kena pelan-pelan beli la lepas ni. One book at a time.

Tapi arini baru saya perasan. Saya sangat sangat sangat sukakan filem daripada genre adventure and fantasy, selain daripada genre action thriller.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s