Bistro Delifrance

BFF saya yang sudah sekian lamanya (dah 2 bulan) sambung Masters kat UM tapi selama tu jugaklah belumpun skali dapat jumpa lagik. Bila balik Penang, tak sempat jumpa or masing-masing cuti pada hari yang tak sama. Susah, kan? Masing-masing ada komitmen.

UM dengan opis saya tidaklah jauh manapun. Jiran je kot?? Dan semalam dengan kebetulan dan tanpa dirancang, akhirnya telah berjaya menemukan diri dengan kekasih hati ini.

hello! just call me teacher akma..

Kekasih hati ini telah bersama dari SGGS lagi, kelas sama dari F2-F5, merangkap teman semeja selama 2 tahun masa F4 & F5, rumah sukan yang sama -Cavell (rumah sukan kaler merah + kena pakai track bottom rasmi SGGS kaler merah cili) yang kena pegi latihan sukan tiap hari Rabu, masuk Kadet Alam Sekitar sama-sama sebab malas nak pegi drilling + hari Sabtu jarang ada meeting and tak payah attend ko-k + masa perhimpunan rasmi hari Isnin tak payah pakai uniform lengkap macham pasukan beruniform yang lain sebab KAS pakai seluar hitam KAS dengan T-Shirt KAS yang lengan panjang tapi kalo malas jugak pakai lengan panjang, boleh je pakai dengan baju sukan sekolah tapi lepas tu kena amek nama dengan Red Skirt, oh..sangat banyak kalo nak kena list semua kat sini.

Dan yang paling penting, Mr. Ang (form teacher F4 & F5) sangat sayangkan budak ini dan budak yang tulis belog ini. Tee hee hee..

Dan sebab harijadi saya adalah sepanjang tahun, maka sampai tarikh 22 Februari pun masih ada yang nak belanja makan.

the menu

Baru je jejak kaki, terus staff Delifrance greet, “Bonjour!”. So French!! I loike! Bila browse through the menu, terus teringat application kat Facebook -Cafe World sebab ada certain menu tu memang sebijik sebijol ada dalam menu Delifrance ni. Haissshhh…

i am a big fan of beef so i opted for Baby Back Beef Ribs

Braised beef ribs in peppery BBQ sauce served with pasta and garden salad. Sangat sedap sebab daging dia memang lembut sungguh. Tak susah nak potong dengan pisau, guna garfu je dah cukup. Main course ni adalah chef recommendation. Tak rugi cuba. Lagi pulak, soft drinks (free flow) skali dalam set untuk menu ini.

she is a big fan for salmon so she chosed Salmon Teriyaki

Grilled salmon with teriyaki sauce served with creamy mashed potatoes and garden salad. Juga recommended by chef. Shy kata sedap.

Untuk Cik Shy, terima kasih kerana telah berdating dengan saya semalam. Saya sayang kamoo..

4 thoughts on “Bistro Delifrance

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s