dari lurus ke bengkok

Pulang ke Penang tempoh hari, memang saya perlu berdating dengan hairstylist saya. Sudah lama tidak berjumpa dengannya. Rambut perlu diservis.

Tapi kali ni, saya nekad nak ubah gaya rambut saya. Saya nak perm pulak. Saya tak kira kalau Kenny tak setuju. Yang penting, kali ni saya nak jugak jugakkkkkk kasik keriting ini rambut. Dah bosan asik lurusssssssss je.

Dan kebetulan pulak nak CNY. Hahahahaha.. Tahun baru, rambut baru!

Mula-mula, rambut kena kasik layer.. layer banyak baru nampak all the curls and to support it as well. Lepas cuci, chemical will be applied to hair dan selepas itu rambut digulung-gulung.

gulung gulung

Oleh sebab rambut saya adalah sedikit, gulung-gulungpun sikit je. Dan sebab rambut yang sedikit itu jugak, kerja Kenny sangat senang dan kejap je dah siap gulung. Hmmmmpppphhhh tak adil (-_+”)

mesin tu macham UFO

Depends nak perm macham mana. Cara gulungan adalah berbeza dan pemanasan juga adalah berbeza. Kalau nak chantek dan supaya nampak all the curls, adalah dicadangkan supaya mewarnakan rambut. Memang lagi chantek. Tapi saya suka colour rambut saya.

Whatever it is, just consult your hairstylist.

fringe masih dikekalkan kepada bentuk asal

Rambut macham ni sebenarnya buat saya lagi jadik pemalas. Malas nak brush my hair, malas iron rambut everytime nak keluar to make sure it is tidy and always straight, malas nak cuci~~

Sebab bila  bangun pagi, rambut memang dah sedia messy. Lepas mandi, just apply the mousse, hair oil, crimple crimple kan rambut and voila! I am ready to go.

Dan rambut sebegini juga membuatkan muka saya bertambah boooolat dan bertambah tembam (Kak Maza pun baru cakap macham ni tadi)~~~

iZZie speaks:

Mr.K still cannot adapt to this new hairstyle. Maybe I need to make it straight back again..?

One thought on “dari lurus ke bengkok

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s