bertukar!!

Adakah anda bersetuju jika saya mengatakan bahawa wanita akan melakukan beberapa perubahan apabila ia ada sangkut-paut dengan relationship yang gagal?

Contoh..

Tukar perfume

Selalunya ini berlaku apabila hubungan terdahulu putus di tengah jalan. Wanita akan tukar wangian yang sebelum ni dipakai apabila bersama-sama dengan kekasih lama kepada wangian yang baru.

Potong rambut

Tetapi rata-ratanya akan memotong rambut supaya dapat memberikan nafas baru sebagai suatu permulaan baru. Barang yang lepas usah dikenang. Samalah juga analoginya dengan rambut. Dah potong rambut tu bermakna tak payahlah lagi nak kenang orang yang sudah pergi dalam hidup tu. Setuju?

Shopping

Terapi yang merupakan teman akrab kepada wanita. Tak berkaitan dengan perhubungan pun mau shopping gak. Lebih-lebih lagi kalau tengah sale sana sini. Tangan tu jadik macham Parkinson nak pegang paperbags (watch the plural).

Makan

Asal tekanan sikit..makan. Frust berchentapun makan.

Spa

Kalau dulu asal ada masa je pergi dating, tapi bila dah takde aktiviti sedemikian rupa..adalah harus untuk merawat hati sendiri dan memanjakan diri. Biar nampak muka lagi lawa, berseri, dan nampak energetic.

Tapi untuk saya no.3 & no.4 tu adalah hobi. Bukan buat masa tengah frust aje. He he he..

6 thoughts on “bertukar!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s