steamboat @ Johnny’s Restaurants

Khamis lepas telah ke Queensbay Mall untuk makan malam. Kali ni, Alang and her boyfriend, along with her friend and I were heading to to Johnny’s Restaurants for steamboat.

Ni kali pertama ai nak cuba steamboat kat restoran ni. Selama ni cuma passing by je. Johnny’s Restaurants ni kat dalam Queensbay Mall, centre court-LG floor.

the menu

Johnny's Restaurants

we opted for Set C

Sebab makan untuk 4 orang, Alang pilih set C. Set C ni kira yang paling besar skali. Ada lagi set-set yang lain, ikut kapasiti. Bukan set steamboat je yang ada, makanan biasa yang lain pun ada jugak. Nasi, mee. Nak add-on pun boleh. Tiada masalah.

tadddaaaa...

Kitaorang pilih Tom Yam instead of normal soup. Tom Yam dia memang boleh tahan sedap.

ni sos nak cecah..sedap sebab ada rasa daun ketumbar

guna korean chopstick

ni honeydew dessert

yang ni tatawu nama apa tapi ada hirisan nangka, red beans, jagung etc

Dessert pun boleh tahan jugak rasanya. Dua-dua yang ai try ni memang puas ati. Ais yang disagat tu kasar-kasar sikit, tak terlalu halus. Just nice.

ini minuman aloe vera ai

Air aloe vera ni kira boleh tahan jugak. Rasa macham daun pandan sket. Rasa sejukkkkkkkkk je badan. Aloe vera bites tu sedap. Macham yang selalu minum dalam tin tu.

Overall, restoran ni memang serves steamboat yang sedap. Tak rugi kalo cuba. Nanti kalo pegi Queensbay Mall, jangan lupa cari Johnny’s Restaurants, okey??!!

2 thoughts on “steamboat @ Johnny’s Restaurants

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s