beruk-band

Nak dijadikan cherita, Celcom Broadband ai tak leh nak connect lepas ai balik dari FIFA World Cup Trophy Tour tu. Niat nak hapdet berkubur macham tu je. Okay, fine! Maybe server Celcom down lagik, kot!

Malam tu memang sangap je tak boleh nak online. Tanya si Pah Bedah, broadband dia ok ke dak. Dia kata ok jek. Ai siap try my broadband kat lappy dia, -connection error. Tukar 3G sim card buh kat modem dia pun error gak. Sah, ni memang Celcom punya masalah ni.

I’ve decided, kalo esok pagi tak ok gak lagi..ai tepon Celcom Careline.

Celik-celik mata kul 11am, terus bukak laptop and try connect to the internet. Error! Perasaan masa tu memang sangat terbakar. Ai ingatkan akan berlaku keajaiban, rupanya ke-taik-an yang berlaku.

Nasib baik la 1111 tu tak kene charge. Lepas satu-satu operator yang deal dengan ai. Kejap kene pas kat situ, kejap ke sini. Dan sebenarnya, service ai kena cut-off pasai lambat bayar.

WHAT-THE-EFFF??

Bila check dengan bahagian Postpaid Broadband, katanya payment ai memang dah ada cuma masuk dalam system lambat. Dua bulan punya payment masuk lambat hokey!! Bulan December and January. Apa ke sengalnya sistem diaorang ni padahal ai bayar online. Padahal tiap-tiap bulan ai bayar.

Dan yang paling best, credit limit ai tak exceed pun lagi RM150 dah kena cut-off. You see, Celcom kasik terms & conditions kalo payment due lebih dari RM150 baru service kena cut-off. Tapi ai punya kes baru je RM136 dah kena cut-off. Dah tu plak, bukannya ai tak bayar tapi system diaorang tu yang memang lambat je nak hapdet.

Kali ke-3, my report directed to the Finance. Katanya service ai akan di-activate-kan semula within 2 hours-paling cepat or 24 hours-paling lambat. Nanges di situ.

Tapi nasib baik kul 5pm dah kembali kepada normal.

Moral of the story; Celcom sengal! Sila guna Streamyx Broadband tee hee hee..*peace*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s