Georgian Spirit!!

Kelmarin dengar pasal 20 Sekolah Berprestasi Tinggi. Niat nak Google senarai 20 sekolah tu semalam tapi lupa plak. Knowing the fact yang ai memang sangat malas nak baca berita online, sampai balik rumah semalam lupa terus niat di hati.

Tapi pelik kat Facebook, semua my fellow Georgians duk hapdet status pasal my beloved sekolah. What’s is happening actually??

Tadi blog hopping, came across belog Kak Atul, pasal 20 Sekolah Berprestasi Tinggi. Keterujaan nak tau senarai tu kembali melonjak-lonjak.

St. George's Girls' School

Aut viam inveniem aut faciam is  Latin which means; If there’s a will, there’s always a way. That’s our school motto.

Sekolah ai ada dalam senarai wehhhhh!!! Lagi bangga sebab Penang Free School takde dalam senarai!!! Kemenangan terulung yang paling manis!! We beat PFS (again!!). Muahahahaha..terus melompat dengan lebih tinggi sambil tepuk-tepuk tangan.

Kelik sini untuk berita lanjuk. Kelik la wehhhh..kelik kelik!!

our clock tower

our main hall

*picture taken from http://akusukasuka.blogspot.com/2009/11/georgian-spirit.html*

Ai sekolah kat sini dari 1999-2003. Dah tinggal 7 tahun pun.  Punya lah sayang kat SGGS sampai tak apply MRSM walaupun result adalah layak. Takpe, ai jadik gak manusia hari ni..

Satu perkara yang sangat sinonim dengan SGGS, warna merah. Semuanya kaler merah. Pengawas pakai skirt kaler merah, buku sekolah, bangunan kaler merah, seluar sukan pun kaler merah (bas sekolah yang Kementerian kasik tu kaler biru lagi ke arrr?), blazer budak Band pun kaler merah. Ni bukan merah yang lembut tapi merah garang, okeh! So..we are all Lady in Red.

SGGS School Anthem

Seniors and juniors all gathered here,
Together we march on without a fear,
Goodwill and happiness we want to spread,
Every day’s a challenge let’s go right ahead.

Onwards we move towards the light,
Resolved are we to face the fight,
Giving our best from day to day,
If there’s a will, there’s always a way.

Around the bends of life we’ll have to turn,
Near and far fond thoughts will always burn.

St. George’s, St. George’s,
We’ll ever proclaim,
Honour and uphold you
Forever praise your name,
St. George’s, St. George’s,
We’ll always be true,
Our dear St. George’s Girls’ School.

Malas nak cherita sejarah sekolah and sejarah/kenangan ai kat SGGS. Kang ada yang muntah darah plak. But I am proud to be a Georgian. Once a Georgian, always a Georgian.

SGGS official website: http://sggs.myschoolactive.com/

iZZie speaks:

Esok pakai baju kaler merah.. ha ha ha

2 thoughts on “Georgian Spirit!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s