tragedi berakhir!!!!!

To:

  • Weeda – Thanks for giving me hope.
  • Mur – Sebab komen ko tu..ako hold diri ako daripada terus delete je suma folder pasai ako dah tak sanggup nak tengok menda alah tu bertenggek kat situ. Pasrah. Mekasih bagi panduan. Ako buta IT wooooohhhhhhhh!!!
  • Charlie – Ko tolong ako gak, Cha. Maceh.
  • Lat – Thanks for sharing.
  • Jas – Ko lah gak tempat ako ngadu bila ako bengong menda IT ni. Ko jugaklah tolong ako Google carik solution. Tenkiu Jas. I owe you big time.

Terima kasih semua. Saya sudah berjaya retrieved suma files yang asyik “Access is Denied” pada jam 2.30pm tadi.

Jas kasik link ni: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;810881.

Saya blasah saje gode-gode menda alah tu, alhamdulillah.. ada lagik rezeki saya nampaknya. Okeh, lepas ni kalo nak reformat laptop, kene make sure few things dulu..

  • Buat back up. Tak kira lah partion D:\ tu tak kaco bila format C:\ ke apa. Back up, back up!
  • Release dulu apa-apa setting yang berkaitan dengan security settings.
  • Burn mana-mana gambar dalam CD. Even external HD pun boleh malfunction jugak.
  • And the list continues..

Dah tak depressed dah.. Heeeeeppppppiiiiii

4 thoughts on “tragedi berakhir!!!!!

  1. dia..bagai seorang pahlawan..(mode kluangman on) hahaha..yaaa saya lah, jas teman gedix dan penyelamat didalam kisah diatas=P hehehe.. kepada yana yaaa of kos u owe me, ko bnyak da mencurik tanaman ako pulang kan..pulang kan..

    • alamak.. kejap mode kluangman, kejap mode pontianak..kekeke. tenkiu jas, tolong ako yeee… pasal tanaman tu ako memang telah cuba menahan diri ako tapi tak mampu daripada terus mencurikkkkkk kakakaka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s