internet, Barn Buddy, Cafe World & Facebook = addicted!

Semalam ke favourite spot -Sungei Wang lepas keje. Adalah perlu  untuk top-up semangat memandangkan Mr.K akan outstation arini dan jugak berkemungkinan besar akan sibuk di hujung minggu. Jadik kita harus mementingkan diri sendiri dengan pegi berdating dahulu, penat belakang kira.

Dari stesen Kerinchi ke KL Sentral biasa aje. Cuma dari KL Sentral nak ke stesen Monorail adalah sangat seksa. Kan ke ada construction kat tepi tu kan? So, kenalah buat U-turn yang maha jauh. Macham manalah Kak Jah & Inchey K tiap-tiap hari redah manusia yang boleh tahan dengan keadaan sesak pastu pulak dengan asap bas yang berkepul-kepul, bunyi bingit sana sini. Memang daya ketahanan diri sangat tinggi kedua-dua manusia ni. Kagum sat 5 minit.

Tu belom kira bau hancing lagik. Paling tak tahan bau kari. Adoi, bau kari dari kedai kat tepi jalan yang kuat giler yang memang memantak ke rongga hidung. Pastu bila ada anei-anei lalu tepi, badan bau kari. Ya Allah, sumpah ako nak muuuuntahhhhh. Ako paling tak tahan manusia yang ada bau badan. Bau badan yang bau kari laaagggiiii ako nak terburai perut (nasib baik Mr.K wangggggiiiiiii). Pas bau kari, bau bunga melor pulak. Pengsan ako kat situ jugak.

Ahhh.. Mr.K nak subscribe Celcom Broadband. Maxis Broadband sucks, he said. He said, okay..which I am totally agree. Walaupun ako pakai yang pakej RM68 punya (aiihhh..bila nak gi convert account untuk staff package ni??) yang speed dia up to 384kbps, Mr.K cakap coverage and speed dia okey la compared to Maxis Broadband. This is based on his experience since dia selalu travel or pegi meeting kat sana sini and bila dia guna (which is pinjam actually) my Celcom Broadband, he was quite happy with it.

Even when he was on video conferencing on Skype/Y!M pun okey, katanya lah. Tapi bila dah exceed download limit 5GB tu, memang haraaaaammmm punya slow. Al-maklumlah, ako kan pen-download yang tegar. Slow speed, tapi takdelah sampai Celcom terus block my internet access. Kira fair-and-square lah tu kan?

ai pilih kaler hitam..after all, black is beauty

And since he knew I cannot live without internet connection these days when he wants to borrow my broadband (because I cannot just leave my Barn Buddy and Cafe World unsupervised!), he decided to get one for him. Tapi sekarang modem boleh dapat murah, eh??

ni ai punya Vodafone modem..pfftt

Dulu..dalam tahun 2008, ako beli modem RM499! MTapi semalam Mr.K dapat RM189 untuk seketul Alcatel One Touch X060S. Kalo rajin, pi carik kat Low Yatt. Dapat lagik  murah, tapi ako tau..Mr.K malas. Hahaha.. Alcatel One Touch ni katanya tahan panas. Tak macam modem Vodafone, another brand yang Celcom syorkan.

Kelik sini kalo nak tau spec si Alcatel One Touch ni.

Mr.K opted for the Broadband Advance Package, RM98 for up to 3.6Mbps. Tapi ada banyak package jugak yang Celcom offer skang ni. Yang macham interesting; Broadband Basic Youth untuk yang berumor 18-25. Kalo ikut website tu, siap dapat free modem. Betul ke eh?? Check it out sendiri okeh??

Oleh kerana Mr.K pegi outstation hari ni and perlukan internet access, we swapped our broadband last night. Tapi broadband dia tak activate lagik. Jadi, bagaimanakah dengan kebun dan restoran beta di Facebook itu?? Ayam, lembu, reindeer, babsss (binatang yang tidak boleh disebut) perlu di-harvest..weeds and buds need to be removed. Lavish Lamb Curry needs to be served.

I need back-up!!!

Kausar??

Good idea!! Since she used to help me once to take care of my Barn Buddy. But not again. Kesian my babe sebab jadik mangsa keadaan. I taught her how to play Barn Buddy just to make sure my kebun is well taken care off when I was away. Giler punya keja. Some more, dah lewat. It’s almost midnight!

Inchey K??

Afraid he went to bed already. Inchey K tak main Barn Buddy and Cafe World.

Ako dah putus harapan dah. Tapi bila on the phone dengan Mr.K, haruslah perangai mengada-ngada cakap pasal kebun and restoran on the Facebook segala. And guess what?? Mr.K agreed to help me out!!

Mr. K played Barn Buddy & Cafe World last night!!

Just for meeeeeeeee…..!! Siap kasik instruction on the phone, okeh!! (Jas, sila kagumi ako skang, cepatttt!!!). For the record, Mr.K tak layan FB pung.. I heart you big time, darling!

9 thoughts on “internet, Barn Buddy, Cafe World & Facebook = addicted!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s