masih terserlah…woooo malu di wajahmu

Hari Sabtu, 16hb Januari 2010. Hari kedua terakhir sebelum da Vinci The Genius melabuhkan tirainya pada 17hb Januari 2010. Tiket dah dibeli awal lagi, 2009 tapi tak jugak-jugak pegi.

sila perhatikan venue exhibition tersebut

Sebelum nak ke exhibition da Vinci The Genius, Mr.K cakap mau ke pusat penyiaran (wadefak ayat sangat skematik??) Astro di Technology Park Malaysia (TPM). Tujuannya?? Memungut To collect the FIFA World Cup Trophy Tour Tickets. Ye, pas percuma percuma yang Astro kasik kepada pelanggan-pelanggan Astro yang daftar kat website tuuu. Cuma 100 pas diberikan sehari. Mr.K kata dapat sekeping je untuk sorang. Ceh baru je nak berangan nak tumpang sekaki. Potong betul, lah!

tak kosserrr nak mencemar duli, beta tunggu dalam kereta aja

Dengan sesat baratnya nak carik gate nak ke Astro tu, ntah pape jek. Pegi gate yang untuk Staff je, guard suruh masuk ikut pintu depan. Bila sampai kat pintu depan, tutup plak. Suruh masuk kat pintu TPM. Heh, memang ramai ler jugak manusia-manusia yang berjujuk tersadai kat gate tu bertanyakan jalan. Gila bola sungguh masing-masing. Tapi bila dah sampai, dah pungut pas percuma, skali Mr.K tunjuk ini..

dua keping..nak yg sekeping tu, buleh??

Setiap sorang dapat 2 keping pas percuma!! Tak ke bersinar-sinar dan bercahaya-cahaya mata ai ini??? Muahahaha.. usul bernas dikemukakan tapi di-reject dengan alasan, “I asked you to apply in that website, tapi you tak nak”, Mr.K memulangkan paku buah kerasnya. Maka muncungpun ditarik..sedepa. Heh, akan ai tunggu waktu itu and Mr.K, sila bawak ai ke sana. Kalo tak, ai majuk. Sekian, terima kasih.

Lepas lunch, terus sambung perjalanan nak gi exhibition. “To the Planaterium Negara”, ai cakap. Bila dah sampai kat area Planetarium, tetiba macham something hit my mind. Planetarium Negara is the one yang kalo nak tengok gerhana ke apa. So ai tanyalah Mr.K, the one yang kat Mont Kiara, somewhere dekat dengan INTAN tu apa eh?? Dia pun jawab tatawu.

Redah je. Tapi bila sampai kat gate Planetarium, gate entrance tu ada bar. I was like, apasal nak sekat-sekat plak kalo dah ada exhibition, kan?? Ai pun dengan yakinnya terus tunjuk tiket da VInci The Genius kat pak guard tu.

“Ni Planeterium Negara, Cik. da Vinci The Genius ni kat Pusat Sains Negara, yang kat Mont Kiara tu.”

Planeterium Negara

Korang agak-agak, Mr.K tepuk kepala ai tak lepas tu??? Memanggggg ai kena tepuk. Terus kensel. Gi tengok esok je, last day. Dan malam ni, untuk kesekian kalinya, menonton The Da Vinci Code di AXN Channel 701. Bagus, esok leh gi tengok Mona Lisa, The Last Supper, Virgin On The Rocks, criptext, etc. Let’s break the code, yah..

One thought on “masih terserlah…woooo malu di wajahmu

  1. Pingback: FIFA World Cup Trophy Tour « i.Z.Z.i.e

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s