durian, specky me & mr.k

Musang King Durian

Sodaaaappppp..hingga menjilat jari!! Skang durian Musang King dah ada balik musim dia. Kira Mr.K dah melunaskan janji dia yang tertangguh dari aritu lagi. Dah tak larat nak tadah telinga agaknya, malam kelmarin dia bawak ako makan durian eventhough ako baru je telan ponstan sebab migraine and badan rasa macham nak demam. Ada haku kesah? Tekak punya pasal, mak redah je nyah!

Sekilo durian Musang King buat masa skang ni adalah RM20 sekilo. Beli sebijik je pun dah RM48. Tapi memang terbaekkkk!! Isi dia punya lah tebal, lemak, manis macham gula. Pastu pulak bijik durian tu memang halus, kecik molek jek. Makan sampai buntang..muahaha. Ako makan memang tahap tak hengat, sedap sangat sampai apek jual durian tu siap suruh beli lagi sebakul. Ko perli ako ye, apek?? Mr.K makan dalam 3 ulas je, yang lain suma ako balun sorang. Bila makan durian jek, teringat masa gi makan durian kat dusun Cukoq dulu..

Tahu tak Mr.K sangat pandai membebel? Bila dia tau ako tak buat pun glasses kat Mid Valley (mahal nak mampos, tak tahu ke ako ni memang cheapskate kalo bab-bab ni suma??) pastu ako duk complain sakit kepala bagai, memanggggg ako kena tadah telinga je la jawabnya. Tapi sebab kebetulan ada kedai optometry kat Jalan Kuchai Lama, Mr.K ajak gi tengok pas dinner.

Ako masuk la kat satu kedai ni. Murahhhhhhhhh hokey!! Ako amek yang pakej RM168. Lenses + frame = RM168. Mana nak dapat harge macham ni kat Mid Valley?? Tu pasal ako tak buat kat sana, sebab ako tahu berlambak kedai yang murah-murah. Pastu leh siap dalam masa 1 hari jek. Contact lenses yang ako selalu pakai pun dia jual RM50 je sekotak. Berbaloi-baloi. Ako suka, ako suka, ako suka!!

Cuma yang tak best bila power mata ako adalah 500 and silau ako dah jadik 50. Baru je kelmarin ako bangga gila bagitau suma orang ako tak silau, tapi bila check je angka kosong tu dah ada tambah 5 kat depan.

saya akan bermata empat untuk 2 minggu yang akan datang

12 thoughts on “durian, specky me & mr.k

  1. wow chegu iz nampak chanteq la.. hahaha..
    i tak pernah buat sepek kat selangor, biasa i balik terengganu dulu baru buat, sebab kat sana memang murah gila2. n spek yg i pakai ne pon, lagi murah dari you punya tu, siap ada promotion dapat lagi satu frame lagi.. ngeh ngeh.. :p

    • yes yes.. i do look a like a chegu now..got that comment from most of the people actually hehehe

      and buat sepek kat selangor/kay el ni memang menyakitkan ati. so true dear, buat kat hometown lagik dapat murah dari yang i dapat ni. tu pun, rm168 without higher index yada yada..

      tapi nak buat macham mana, i dont have any other choice. darurat… *sigh*

  2. Hekhek.. betapa sedapnya durian yg dipetik sendiri.. best thing is.. the first time i ate rebung n ako gila rebung sampai la!! hahah sangkiu to u~~n kak wani.. dia yg msk kan?

    • durian orang tak petik lah na..orang tunggu dia guguq/luruh sendiri. lagu mana nak panjat pokok derian yang sayup tuh? sampai la hang makan rebung ka? baguih baguih..ada gak kenangan yang ako tinggal kat hang

  3. wakakak sekali lagi ako memalukan diri sendiri.. aha kutip..ngan c maggi yg tercapik2 kutip buah berat..whahah.. sungguh.first try tu cam lead to kegilaan pada rebung masak lemak ~~~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s