Avatar

Whooot..whoott. Memang minggu ni saje dah tengok 2 movies yang orang lain dah tengok awal kurun lagek. So, ako nak review banyak-banyak sangat pun, tak yah lah eh?

Ako kagum giler dengan grafik dia weh..yang masa si Jake Sully and Neytiri ronda-ronda dalam hutan waktu malam. Memang chantek banget! Ni kalo tengok 3D, musti lagek nampak real.

Selalu kan, kalo berlakon karektor orang kurang upaya..mesti kaki yang lumpuh tu nampak macham tak real. Nampak sangat yang kaki ko tu elok tapi stakat duduk atas wheel chair jek. Tapi ako tengok Avatar ni, memang nampak macham realistik giler kaki dia yang lumpuh tu. Dengan lembik semacham, pastu kurus je kaki dia. Dengan mengerekotnya. Nampak memang sangat tidak berfungsi.

Run time memang lama, 2 jam 45 minit. Mana nak dapat dah movie skang ni sampai 2 jam lebey? Dapat movie yang run time 2 jam pun dah besar rahmat. Barulah berbaloi-baloi dengan harge tiket wayang yang mencekik darah tu. Kalo movie yang 1 jam lebey je run time dia, memang ako rasa hangennnnn je satu badan..

Patutlah bila baca review dari belog orang lain, asik yang ditulisnya.. “I See You”. Meh sini, ako nak tulis gak!

I See You

2 thoughts on “Avatar

  1. setuju ngn pandangan ko, pasal grafik n part lumpuh tuh. ako tgk 3D mmg chantek giler compare to tanpa 3D(owh ako da tgk 2-2 versi.haha)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s