Sherlock Holmes

Fuuuhhhhh..tarik nafas, hembus nafas. Memang tangan ako ketar-ketar punya sexited nak tulis entry pasal Sherlock Holmes ni. Movie yang ditunggu-tunggu beb!!

Ako tak kira ah sampai skang pun ako belom tengok New Moon lagek. Nanti je ako download pastu ako hadap hari-hari. Lagek puas!

Oh, cherita pasal Sherlock Holmes. Ako gi tengok masa birthday ako tu. Last minute decision nak gi tengok movie lepas Pah si rumet ako tu isytiharkan yang dia nak belanja ako lunch as a birthday treat.

Punyalah usaha nak beli tiket kat GSC online, skali tengok, seats memang dah sampai ke row depan. Sapa yang nak tengok gambor besar gajah pastu mendongak, kan??

Usaha tangga kejayaan ako membuahkan hasil. Paham-paham je lah, time cuti je server GSS slow nak mampos. Server Maybank pun macham haram jek! Dekat satu jam baru lah transaction berjaya.

ako duk kat row A, Pah duk kat row C

Haruslah ako tak kisah asalkan seat adalah terbaek! Duk pisah-pisah pun ako tak heran, janji pemandangan dan kosentrasi adalah tidak terganggu.

Hoih..ako malas nak komen and kasik review macham yang selalu ako buat. Tu pasal kali ni ako blasah tulis dalam BM jek. Tapi nak rate lah movie ni.. ako kasik 6 stars out of 5, boleh? Citer ni best woooo…. pasai????

  • Ko leh tengok jantan hensem yang 2 of the jantans paling hot yang side by side all the time! Sapa lagek kalo bukan Robert Downey Jr. dengan Jude Law. Dah, ako tak sabar tunggu Iron Man 2 this summer!!
  • British English, dude!! Apa yang lebey sexay daripada menggunakan accent British ituuuu???
  • Owh, ako suka costume zaman Victoria segala jadah ni. Ko tengok yang si gentlemen punya suit aja memang dah stylo abis. Let alone bila tengok Robert Downey Jr. pakai macham tu..leleh ako. Siap pakai bandanna kat leher. Hensem sial!

stylo, tahu??!!

  • Pastu gown Rachel McAdams yang kene buh bantal nak kasik nampak bontot tonggek..ako suka! Pakai dengan topi, dengan coat bagai. Haute couture!!
  • Aksi lawan-lawan dia memang sangat superb. Siap kasik tau logik in detailed..ni buleh praktik untuk martial art ni. Meh ako nak try tepuk telinga ko jap..
  • Logic! Logic! Logic! With humor!

Tapi yang tak bestnya, ako tengok kat GSC Mid Valley. Dah la manusia ramai, pastu masuk plak lambat. Mengganggu, tahu?? Ako memang tak berkenan betul la dengan manusia yang lambat ni. Pastu tak reti nak silent mode kan tepon ko yang bila dah berbunyi pun tak reti-reti  nak tekan cepat-cepat tapi nak gak suh satu panggung dengar ko punya tone yang tak best langsung tu!

Pastu plak, tengok elok punya ako duk layan Holmes, buleh plak dengar dari Hall 3 kat sebelah yang tengah tayang citer Alvin and The Chipmunks 2. Tetiba rasa suara Alvin dah tak comey, tapi rasa sangat annoying!

Sound systems yang ntah pape punya gegar daaaa… Ako dengar macam speaker pecah pun ada. Bukan sound effect dari DTS and Dolby lagek dah. Potong!!

Ako suka citer ni..puas ati ako tengok! And ako dah tak sabar nak tunggu sequel dia!!

iZZie speaks:

Rasa nak gi tengok lagek la..ada sapa-sapa yang nak ajak ako??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s