hello 2010.. bye-bye 2009

Oh oh.. just a quick update from me.. I am busy packing my overloaded stuff for moving out tomorrow morning. But trust me, this packing thing is so tiring!!! Tapi sempat lagik nak update belog, kan?? Gedix!

Semalam, bulan nampak penuh dan sangat-sangat chantek. Memandangkan beta dah cabut langsir kat tingkap bilik, basuh segala..maka pemandangan ke luar jendela adalah sangat jelas kelihatan.

Maka dengan imiginasi yang sangat tinggi ini, beta telah memikirkan yang bukan-bukan. Contohnya, tetiba je ponti ketuk tingkap ke, ponti melintas ke, nampak menda putih terbang ke.. Haisssshhh..

Tapi paling best, bila nak tido..tetiba bulan bersinar galak pada jam 3 pagi. Beta disinari bulan purnama penuh ketika sedang tido dan ya..cahaya bulan memang tepat ke arah katil beta. Macham Paro dalam citer Devdas daaaa..tido bawah sinaran bulan purnama.. Cet!

Oh ya..malam ni New Year Eve’s Countdown ye?? Mana mau celebrate?? Beta tak tau lagik kuar ke dak malam ni. Tengok keadaan lah. Banyak menda tak settle lagik ni. Katil pun belom pecat, baju pun tak sidai lagek, carpet baru je jemur, dapur belum selesai. Barang bertimbun lagek nak kene kemas. Harap-harap esok tak hujan lah ye..kalo tak, haruuuuuuuu.

Mr.K kata, feng sui cakap..last day of the year and the first day of the year kene masuk office. Baru ako perasan, tahun 2009 memang ako cuti pada hari pertama and hari terakhir kat opis. Patutlah tadak ong. Ong kedek kedek.. Tumpang ong Mr.K je lah..dia kan rajin masuk opis. Cuti pun nak masuk opis. Pehal ko??

Azam beta untuk tahun 2010??? Ah, malas nak berazam. Bukan tunaikan pun. Takyah tungguh tahun baru, nak masuk hari baru pun leh berazam, ye dak?

Anyway.. Selamat Tahun Baru 2010 untuk semua!!!

2010!!

Izzie speaks:

Ada tarikh chantek tahun depan ye???

08.09.10 and 10.10.10

6 thoughts on “hello 2010.. bye-bye 2009

    • leh je ayu pilih tarikh yang lagek 2 tu.. 10.10.10 kan ke jatuh ari ahad. so takde la dalih lagik kan?? sheikh muzaphar pun nikah tarikh tu..hancur ati beta tau!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s