semalam..dan hari ini

  • Perjalanan balik dari Penang ke Kay El semalam adalah langsung tidak best. Rasanya duduk dalam bas sampai 8 jam aritupun tak teruk macam semalam. Hampeh!
  • Duduk sebelah ca ya nun alif semalam dengan anak beranak dia. Heh, ako bukanlah racist, tapi memang annoyed gila dengan anak dia yang laki sorang tu. Tak abis-abis nak cakap, “Oh, Gosh!”, “Oh, My God!”. Pastu cakap plak dalam slang British English 1119 yang memang kalo ko dengar macam nak tampar laju-laju.
  • 3 orang budak kecik yang umor 5-6 tahun yang memang langsung tak reti duduk diam memekak sepanjang masa kat 2nd row. Ako plak duk kat 3rd row..boleh bayangkan perasaan ako masa tu macam mana tak? Yang 2 orang makcik budak tu tak reti nak tegur budak-budak ni suruh perlahan suara. Kalo ako, dah lama ako piat telingat Apieq kalo tak reti duk diam.
  • Kat bahagian belakang plak ada 2 babies. Kejap menangis kerang, kejap kang merengek. Kejap kang suara tengah main-main, jerit-jerit. Ako naik bas percutian keluarga ke hape??
  • Pagi ni lepas bangun tido (bangun dah lambat), nak bukak kunci almari baju. Dalam tu ada laptop, ada baju nak gi opis. Cari kunci. Kunci takdak. Kalut. Selongkar suma beg. Beg laptop, beg pink Coloris, beg tangan kaler putih, beg tangan opis kaler hitam, beg ubat, poket beg, atas katil, paper bags, segala celah bedah. TAK DAK! Carik lagik. Putus harapan. Tepon Alang. Perkara yang paling ditakuti terjadi -kunci almari ada kat Penang.
  • Tak dapat tengok Gema Zafana. Kuciwa!
  • Lunch date & dinner date cancelled. Ini paling sedey. Nanges!

.

Lepas ni nak jadik apa plak?? Oh, mana ponstan saya??

7 thoughts on “semalam..dan hari ini

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s